A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Kacsamáj, lecsó... és egy pohár kékfrankos

Hagyományőrző soproni fogás

2018-03-24 | Németi Sándor


Kacsamáj, lecsó... és egy pohár kékfrankos

Nemzetközi kitekintésű konyha, hagyományos magyar ételek, jól átgondolt borlap, tisztességes alapanyagok és adagok – mindez Sopron belvárosában, a Bálfi utcában található, családi üzemeltetésű Erhardt Étterem-Borpince és Panzióban. A Magyarország meghatározó éttermei és séfjei sorozatom újabb állomásában Erhardt Zoltán tulajdonos-séfnek köszönhetően egy könnyen elkészíthető étel receptjét osztom meg.


Hagyományőrző soproni étel – roston sült kacsamáj, kolbászos lecsóval

 

Hozzávalók (4 személyre):


A lecsóhoz:

 

A sült kacsamájhoz:

 

Elkészítés:


Elkészítjük a lecsót, a kolbászt és a szalonnát kisütjük. Sózzuk és borsozzuk a kacsamájat, serpenyőben óvatosan körbepirítjuk, így vékony kérget kapunk rá, majd sütőben 4 percet sütjük 180 fokon.

Tálaljuk a lecsóval együtt, a végén pedig a fűszerpaprika olajjal ízlés szerint meglocsoljuk.

 

Borajánlat: Pfneiszl Mesés Vidék Kékfrankos 2007

 

Limitált szériás 2007-es kékfrankos, mely 4 évig érett tölgyfahordóban, majd 4 évig palackban.

 

Kacsamáj, lecsó... és egy pohár kékfrankos

 

Elegáns, testes, fűszeres bor, bársonyos tanninokkal, kis füstösséggel, érett és túlérett erdei gyümölcsökkel, szilvával, dohánnyal és némi csokoládéval. Fogyasztás előtt javaslom dekantálását.

 

Recept: Erhardt Zoltán
Borajánlat: Németi Sándor

 

A Magyarország meghatározó éttermei és séfjei sorozat az eforrás rendszer közreműködésével valósult meg.

 

Kacsamáj, lecsó... és egy pohár kékfrankos