-
Xavier Bas, címkedizájner: Milyenek a jó boroscímkék és hol tartanak a magyarok?
„Nagyon nehéz valami újat kitalálni és azzal kitűnni”
A barcelonai Xavier Bas 1998 óta foglalkozik márkaépítéssel és csomagolástervezéssel. Egy évvel ezelőtt Szekszárdról kapott felkérést. A Vida pincészet számára elkészített új címkéket személyesen mutatta be Budapesten egy sajtótájékoztatón. Utána mesélt nekem a sikeres boroscímke ismérveiről, arról, hogy dizájnerként mi fogta meg Szekszárdban és hogy szerinte milyenek a magyar borospalackok. -
Ezek voltak a legolvasottabb cikkeink 2018-ban
Életműdíj, Master of Wine, bor és a testsúly
Alábbi összeállításunkban összegyűjtöttük azt az 5 cikket, amit olvasóink 2018-ban a legjobban szerettek. -
Boldog Tamás: A sauvignonon innen, az Irsain túl
A cikkíró verseny ismeretterjesztő kategóriájának 3. helyezettje
Az Irsai Olivér egy magyar „találmány”, itthon a nyári és a könnyed baráti borozások egyik legkedveltebb, legtrendibb fajtája, de már a világ más országaiban is megvetette a lábát. Ám most úgy tűnik, akadt egy világfajta, amelyik hazánkban a babérjaira törhet. -
Becsengettek a Soósba: az újborom, azaz Makrancos születése
Soós akták 2.0
Előző cikkemben nyomon követhettétek a szigetcsépi szőlőtőkéktől a mustig, ígéretemhez hűen ma az erjedésről, valamint életem első fejtéséről írnék pár szót. -
Hat borvidék tündökölhet a 14. Magyar Borok Bálján
Jön 2019 legexkluzívabb borgasztronómia eseménye
Ahogy az előző 13 évben, úgy 2019-ben is az ország aktuális csúcsborai kapnak lehetőséget arra, hogy a Magyar Borok Bálja különleges borsorát adják. Ezúttal hat borvidék top tételei mutatkozhatnak be, hét pincészet egy-egy kiváló borán keresztül. -
Mokri Lívia: Érdemes odafigyelni Portugália feltörekvő borvidékére
A cikkíró verseny ismeretterjesztő kategóriájának 2. helyezettje
Portugália megérdemelten az egyik legkeresettebb turista célpont a világon. Az ország természetes szépsége, gasztronómiája és barátságos lakosai egyre inkább vonzzák a turistákat. Az utóbbi években pedig már a bortúrái is egyre keresettebbek. -
Juan Sebastian Giraldo: Cava – az új pezsgődivat
A cikkíró verseny ismeretterjesztő kategóriájának 1. helyezettje
Sokan a spanyolok Champagne-jának is nevezik a cavát, de az igaszság az, hogy a buborékon kívül nem sok közös van bennük. Szinte minden különbözik: szőlőfajták, éghajlat, talaj, időjárás stílus.