-
A borminőség fogalmai - Beszéljünk és kóstoljunk objektíven!
-
Milyen kérdésekre számíthatsz a WSET 2 vizsgán?
-
Minden, amit tudni akartál a hagymányos pezsgőkészítésről, avagy a méthode traditionnelle-ről
A hagymányos pezsgőkészítés, avagy a méthode traditionnelle
Így készül a világ összes márkás – s néha meglehetősen drága – pezsgője. Franciaországban ennek champagne a neve, de számos helyen készül a pezsgő hazájában másutt is „eredeti francia pezsgő”, de azok csak a „crémant” (kréman) feliratot viselhetik a címkén (és a Luxemburgban készült társaik is). -
A legelterjedtebb párlatcsoport: a whisky
Mi a különbség a skót és amerikai whisk(e)y között?
A gabonawhisky előállításához Skóciában általában importált kukoricát használnak. Amit lisztté őrölnek, és gőznyomás alatt megfőznek. Ezután egy kevés zöldmalátát adnak hozzá. A sörcefre (wort) erjesztőkádba kerül, s élesztőt adnak hozzá. Nagyjából 48 óra múltán a cukor mintegy 6–7%-os alkoholos cefrévé változik, amely kész a lepárlásra. A gabonawhiskyt erősebbre desztillálják, mint a malátawhiskyt, elérheti a 94%-ot is. -
Elegancia vs koncentráció a hazai csúcsvörösökben
-
Dél Amerika: a foci és borok hazája
Ismerve a mai kaliforniai bortermelést, sokan nem hinnék el, hogy jó néhány latin-amerikai országban a szőlőművelés régebbi időkre nyúlik vissza és a mai USA déli államainak szőlőtermelése éppen a déli szomszédból, Mexikóból terjedt át. -
Emeld új szintre a borélményt!