-
Borstílusok, amelyekkel előítéletesek vagyunk: a vörös pezsgő és az édes rozék
-
Burgenland: az egyik legősibb borvidék a világon
A történelmi hovatartozás okán Burgenland, magyarul Őrvidék akár a 22+1-es számú magyar borvidékként is említhető lenne.
-
"A borverseny arról is szól, hogy a borászok hogyan gondolkoznak a boraikról"
A Winelovers Wine Awards zsűritagok mondják el, miért fontosak a borversenyek és a díjak.
-
A borminőség fogalmai - Beszéljünk és kóstoljunk objektíven!
-
Milyen kérdésekre számíthatsz a WSET 2 vizsgán?
-
Minden, amit tudni akartál a hagymányos pezsgőkészítésről, avagy a méthode traditionnelle-ről
A hagymányos pezsgőkészítés, avagy a méthode traditionnelle
Így készül a világ összes márkás – s néha meglehetősen drága – pezsgője. Franciaországban ennek champagne a neve, de számos helyen készül a pezsgő hazájában másutt is „eredeti francia pezsgő”, de azok csak a „crémant” (kréman) feliratot viselhetik a címkén (és a Luxemburgban készült társaik is). -
A legelterjedtebb párlatcsoport: a whisky
Mi a különbség a skót és amerikai whisk(e)y között?
A gabonawhisky előállításához Skóciában általában importált kukoricát használnak. Amit lisztté őrölnek, és gőznyomás alatt megfőznek. Ezután egy kevés zöldmalátát adnak hozzá. A sörcefre (wort) erjesztőkádba kerül, s élesztőt adnak hozzá. Nagyjából 48 óra múltán a cukor mintegy 6–7%-os alkoholos cefrévé változik, amely kész a lepárlásra. A gabonawhiskyt erősebbre desztillálják, mint a malátawhiskyt, elérheti a 94%-ot is.