A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Tele vagyunk tervekkel

Mozgalmas év után továbbra is lendületben

2018-01-31 | Tábor István


Tele vagyunk tervekkel

Mozgalmas évet tudhatunk magunk mögött – egy szűk, ám annál izgalmasabb piacon, számos kihívással megküzdve sikerül egyre magasabb színvonalon, egyre több együttműködési lehetőséget kínálnunk partnereinknek közös küldetésünk, a minőségi borfogyasztás előmozdítása és a borkultúra minél szélesebb körben történő terjesztése érdekében.

 

Ahol a borászok és a fogyasztók találkoznak

 

Sikerrel szerveztük meg és bonyolítottuk le a Magyar Borok Bálját tavaly februárban, és már nagy része elkelt a február 24-én megrendezésre kerülő idei bálra szóló belépőjegyeknek. Változatlan célunk, hogy a hazai báli szezon egyik fénypontja legyen az esemény, ahol a borokat készítők és fogyasztók együtt ünnepelhetnek.

 

A borászok és a borkedvelők közvetlen, személyes kapcsolatának építését, a minőségi borok méltó környezetben való bemutatkozását támogatjuk prémium boros rendezvényeinkkel is. A Winelovers négyéves működése alatt több mint ötven boros eseményt szervezett. Nagykóstolóink (Tokaji Március, Kékfrankos Április, Pezsgő Június, Olaszrizling Október, Bordói November) ötcsillagos szállodai környezetben, alkalmanként 600-1100 vendéget vonzanak, akik 100-150 bort is megkóstolhatnak, valamint különleges mesterkurzusok, előadások során gyarapíthatják tudásukat. A nagykóstolókat megelőző Winelovers borteszteken pedig a legjobb szakemberekből álló független zsűri közreműködésével, objektív és hiteles lista készül az adott tematika legjobbnak ítélt borairól.

 

Tele vagyunk tervekkel

 

Gondolunk azokra is, akik gyakrabban szeretnének kedvenc borászaikkal, boraikkal találkozni, barátaikkal egy-egy hétköznapi estén kikapcsolódni. Minden hónap egyik csütörtökén tematikus Winelovers Afterwork kóstolót tartunk – itt tucatnyi borász közel 50 borát kóstolhatja kb. 180-230 vendég. 2017-tól havonta-kéthavonta rendezzük meg Winelovers Wednesday programunkat, ahol egy-egy hazai borvidék 10-12 meghatározó borászata mutatkozik be 30-40 borral és ingyenes előadásokkal.

 

 

Újdonság volt a nyári hónapokban Wine’n’Golf néven szervezett könnyed, golfoktatással összekötött kóstolósorozat, illetve az is, hogy 2017 novemberében a Winelovers csapata működött közre a Hotel Gellért hagyományos, kétnapos Márton napi borkóstolója szombati napjának megszervezésében.

 

2017-ben összességében közel 9000 borkedvelőt láttunk vendégül rendezvényeinken, biztosítva számukra a lehetőséget a hazai borászatok legjavával való közelebbi megismerkedésre, a kulturált borkóstolásra.

 

Csatlakozzon kiállító borászaink vagy stratégiai partnereink köréhez, ha egy színvonalas rendezvényen szeretne közvetlen kapcsolatot teremteni fogyasztóival! 

 

Tudással töltve

 

A Borkollégium immár közel 25 éve a hazai borszakértő képzés meghatározó szereplője. A gyakorlatra kiemelt hangsúlyt fektetünk: a kóstolt borok száma mellett azok minősége is egyedülállónak tekinthető, hiszen a hazai pincészetek borainak legszebb iskolapéldáit mutatjuk be hallgatóinknak, valamint számos, egy-egy borvidéket, borstílust vagy portfóliót bemutató mesterkurzust szervezünk borász partnereink közreműködésével. Kurzusainkon kínáljuk kóstolásra a Tokaj Hétszőlő 2016-os dűlőszelektált hárslevelűjét, amelynek teljes 180 palackos mennyiségét Borkollégium vásárolta meg a 2017-es tavaszi Tokaji Borárverésen.

 

Tele vagyunk tervekkel

 

WSET-akkreditációval is rendelkező boriskolaként folyamatosan megújuló saját tankönyveket biztosítunk hallgatóink számára, akik nemzetközi borakadémikusok és komoly tapasztalattal bíró oktatók tolmácsolásában, igényes környezetben, professzionális körülmények között mélyíthetik el tudásukat. Szabad kapacitásunk függvényében ezt a minőségi környezetet biztosítjuk terembérlési szolgáltatásunk keretében oktatások, tréningek, privát borkóstolók megrendezésére is külsős partnereink számára.

 

Tele vagyunk tervekkel

 

Oktatóinkkal pedig „házon kívül” is találkozhatnak a tudásra szomjas borkedvelők: nagykóstolóinkon ingyenes pop-up school előadások során, de rendszeresen telt házat vonzanak az Etyeki Pikniken megrendezett villámkurzusok, tavaly ősszel pedig az MTÜ-vel együttműködésben az OMÉK-on tartottak a Borkollégium szakértői nagy sikerű, az értő borkóstolást népszerűsítő előadásokat.

 

Szakmai támogatás a piacon való eligazodáshoz

 

Nagy Bor Teszt
 

2017 nyarán másodszorra került megszervezésre hazánk legnagyobb boros felmérése, amely az internetező magyar lakosság borfogyasztási és borvásárlási szokásait kutatta. Az idei 15 ezer kitöltő nem csak a felmérés jelentőségét növeli, hanem azt is mutatja, hogy milyen sok fogyasztóhoz jutott el a Nagy Bor Teszt üzenete, felhívva ezzel a figyelmet a kulturált borfogyasztásra is.

 

TOP100 – a legjobb magyar borok
 

2017 volt a második év, amikor kiemelt szakmai partnerként vehettünk részt a 100 legjobb magyar bor kiadvány létrejöttében, és feleltünk annak tartalmáért, illetve a TOP100 borverseny lebonyolításáért. Az évente megjelenő piacvezető, mértékadó magazin olyan iránytű, amely segít eligazodni a legjobbak között. Nem csupán egy listát közlünk, de betekintést engedünk a kulisszák mögé is; részletes borleírásokkal segítjük az olvasót, bemutatjuk a borászokat, a pincészeteket, a hazai piac aktualitásait, a fogyasztói trendek változásait.

 

Tele vagyunk tervekkel

 

A kiadvány 2017-ben számos szempontból megújult. A TOP 100 lista mellett a meghatározó kategóriák legjobbjait is bemutattuk, így még átfogóbb képet adtunk a hazai borok minőségéről, a stílusbeli változásokról, a borkészítési filozófiáról és technológiáról. Az egységes nemzetközi sztenderdek alapján bíráló szakértők elé olyan borok kerülnek, amelyek borversenyeken már bizonyítottak, vagy amelyeket a szakma elismert képviselőinek ajánlása alapján kapnak esélyt a megmérettetésre. Így valóban a legjobbak közül válogattunk.

 

Valóra vált tervek… és folyamatos fejlesztések

 

Winelovers Webshop – az online borbolt

 

Folyamatosan keressük azokat a területeket, ahol tovább fejlődhetünk. A rendezvényeinken megismert borokat a vendégeink akár a helyszínen is szívesen megvásárolták volna – így logikus lépés volt egy önálló webshop elindítása. A Winelovers Webshop  kialakításánál arra törekedtünk, hogy könnyen kezelhető, felhasználóbarát felülettel és struktúrával segítsük a borválasztást. Bár az internetes borvásárlás népszerűsége hazánkban még elmarad a nyugat-európai szinttől, hiszünk abban, hogy egyre többen élnek majd ezzel a kényelmes lehetőséggel.

 

Tele vagyunk tervekkel

 

A webshop induló kínálata felöleli szinte az összes hazai borvidéket; a jól ismert termelők mellett számos kisebb pincészet bora is elérhető. Mind a borok stílusában, mind pedig árfekvésben teljes körű a kínálat: a mindennapok könnyedebb tételeitől a különleges alkalmakra szánt ritkaságokig több mint 900 bor szerepel jelenleg a választékban. A palettát a borhoz köthető egyedi használati és ajándéktárgyak köre színesíti.

 
Újdonságok a portálokon

 

A portfóliónkba tartozó online portálokat folyamatosan fejlesztjük. Új rovattal bővült a Vinoport Online bormagazin: a Bor&Business rovaton belül az ágazatot érintő üzleti kérdéseket, trendeket tárgyaljuk, a jól ismert Borbár rovatot pedig szeretnénk felpörgetni, hogy minél több jó bornak biztosítsunk szélesebb publicitást. A Borászportálon 2018-tól friss címszavakkal bővülő Borlexikon, a borismeretet támogató, az alapkérdéseket könnyed stílusban magyarázó Bor1x1 menüpont, valamint a későbbiekben a hazai pincészeteket bemutató adatbázis épül. Bornaptárunk mindkét portálon bőséges programkínálattal várja az olvasókat, és heti hírleveleinkben tájékoztatást adunk a legfrissebb újdonságoktól. A Winelovers blog pedig a fiatalabb borkedvelőknek kínál friss, trendi, könnyed, ám értékes tartalmat.

 

2018-ban is tele vagyunk tervekkel és ötletekkel.

 

Folytatódnak a Winelovers rendezvények: számos új tematika mentén szervezzük az eseményeket, ezzel is növelve versenyelőnyünket a piacon. A Borkollégium tanfolyamai és mesterkurzusai a párlatok, kávé, a sajtok, a csokoládé és a gasztronómia iránt érdeklődőket is várják; portáljaink látogatottsága a változatos és aktuális tartalmaknak köszönhetően folyamatosan növekszik. Egy felkészült, dinamikus, lelkes csapattal, partnereinkkel kialakított hosszútávú együttműködéseinkkel, a folyamatos fejlődés melletti elkötelezettségünkkel bizakodva tekintünk az idei év elé is.

 

Velünk tart Ön is?

 

Ha szeretne többet tudni arról, hogy milyen sokoldalú eszköztárral tudjuk támogatni az Ön borászatának, vállalkozásának eredményes működését, nézze meg összefoglaló grafikánkat (ITT letöltheti nagy méretben is), és keressen minket bizalommal, hogy az Ön igényeinek legjobban megfelelő, személyre szabott ajánlatot állíthassunk össze.

 

Tele vagyunk tervekkel