Pajzos Tokaj
Tokaj
A Pajzos Pincészetet 1992-ben alapította 12 befektető. A jelenlegi tulajdonos, Jean-Louis Laborde agrármérnök, 1997-ig csak a háttérből volt jelen a borászat életében, amelyben 2000-ben szerzett többségi tulajdonrészt. Ekkor kezdeményezésére újratelepítették a Pajzos dűlőt, így biztosítva az optimális szőlőtermesztést. A Pajzos borok azóta a világ számos országában helyet kaptak a vacsoraasztalon,kiváló presztízs éttermekben, valamint exkluzív gálavacsorákon, így öregbítve a Tokaji Borvidék és a tokaji borok hírnevét. A Pajzos termékcsalád borait a bodrogolaszi Pajzos és sárospataki Megyer dűlők prémium terméséből készítjük. Ezeket a borokat pincészetünk a tokaji hagyományoknak megfelelően gondos szőlészeti és borászati munkával, hordós érleléssel, illetve a modern borkészítési eljárásoknak megfelelően reduktív verzióban is készíti. A prémium Pajzos borok tökéletesen kifejezik két nagyszerű dűlőnk különböző adottságait: A Megyer dűlő ropogós, lendületes, kiváló minőségű száraz alapborokat ad, melyeket hűvösség, elegancia, karakteres ásványosság, valamint friss és üde savszerkezet jellemez – ez a dűlő adja a Pajzos márka prémium minőségű száraz borait. A Pajzos dűlőből származó édes borok üdék, frissek és zamatosak. A pohárba illatolva őszibarack és fehér virágok sora – bodza, kamilla, citrusos - mandarinos illat- és ízjegyek, valamint szép ásványosság kényezteti a borkedvelőket. Ezek a borok méltán legendásak: évtizedek múltán is megtartják gazdag, gyümölcsös aromavilágukat, nem veszítenek a gerincet adó savak frissességéből. A Tokaji Borvidéken készült borokat egyedi, ásványos karakter jellemzi. A szép savstruktúrájú borok tökéletesen illenek a nemzetközi és a magyar konyha ételeihez és kiválóan élvezhetők önmagukban is,akár egy délutáni beszélgetés kísérőjeként. A Pajzos termékcsaládban száraz, késői szüretelésű, szamorodni és aszú borok találhatók.
Cím3950 Sárospatak Nagy Lajos u. 12. |
Telefonszám+36-47-312-310 |
E-mail info@pajzos-megyer.com |
Honlap http://www.pajzos-megyer.com |
Borok megvásárolhatóságaIn Vino Veritas, kiskereskedelem, éttermek, pince |
Borkóstoló
TételszámNincs adat |
Kóstoló áraNincs adat |
BorkorcsolyaNincs adat |
Bejelentkezés+36-47-312-310 |
Vendéglátás
HidegkonyhaNincs |
MelegkonyhaNincs |
Szakmai profil
Alapítás éve1992 |
Éves palackszám400000 |
SzőlészNaár Ferenc |
BorászEspák Pál |
Termesztett fajtákfurmint, hárslevelű, sárgamuskotály, zéta, kövérszőlő, kabar, gohér, chardonnay |
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!