Trópusi hangulatban
Maracuja mousse a Villa Medicitől
2018-03-08 | Németi SándorA Villa Medici Étteremről már több alkalommal írtam, s mint az elmúlt évek elismerései is mutatják, az 1991-ben megnyitott étterem nem véletlenül került be a Magyarország meghatározó éttermei és séfjei sorozatomba. A kinti hideg időre való tekintettel érkezzen egy ínycsiklandozó desszert, amihez egy édes bort ajánlok most.
Maracuja mousse mangókrémmel
Hozzávalók (4 személyre):
- 130 ml maracujalé
- 3 db tojás
- 17,5 g fehér csokoládé
- 77,5 g kristálycukor
- 7 lap zselatin
- 500 g tejszínhab
Elkészítés:
A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, félretesszük. A tojásokat a cukorral vízgőz felett habverővel folyamatosan kevergetve habosra főzzük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, kicsavarjuk és hozzáadjuk a tojáshabunkhoz az olvasztott csokival és a maracujalével együtt. Kissé lehűtjük, közben a tejszínt habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tojásos keverékhez. Formába öntjük és lehűtjük. Mangókrémmel és házi keksszel tálaljuk.
Borajánlat: Disznókő Late Harvest 2015
Furmint és zéta (9%) szőlőfajták házasítása, acéltartályban erjesztve, majd nyolchónapnyi érlelés 225 literes tölgyfahordóban.
Illatában birs, virágok, baracklekvár, aszalt sárgabarack, érett nektarin, háttérben pedig finom hordófűszerekkel és limehéjjal díszítve. Kóstolva zamatos, gyümölcsös és telt, ízében barackos linzer, omlós karácsonyi keksz, lecsengésében édes-kesernyés dohánylevelek.
Recept: Amrein Csaba – Villa Medici Étterem
Borajánlat: Németi Sándor
Ételfotó: Neubauer Judit
A Magyarország meghatározó éttermei és séfjei sorozat az eforrás rendszer közreműködésével valósult meg.