A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Bikavér

Schieber Pincészet Bikavér 2014

Véleményünk szerint

Színe közepes intenzitású rubin. Illata intenzív, azonnal kitárulkozó, benne sok gyümölcs (érett meggy és cseresznye, fekete szeder), fűszerek (szegfűszeg, csipetnyi ánizs, paprika). Szép illat, füstös. A kortyban szintén lédús erdei gyümölcsök köszöntenek (meggy, fekete ribizli), fahéj és szegfűszeg dominálnak a hordófűszerek közül. Fanyar ízvilág. A korty hossza közepes, elegendő savval. A tanninok enyhén szárítanak. Zsíros ételek, sült húsok mellé ajánljuk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-05-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  2500
 • Ár

  2040 ft
 • Fajtaösszetétel

  30 % kékfrankos
  10 % kadarka
  20 % merlot
  20 % cabernet franc
  20 % cabernet sauvignon

A pincészet borbemutatása

Évezredes hagyomány, a Pannon-táj kultúrája, a természet mesterműve: ez a Schieber Bikavér lelke. Teste pedig a szerelmes férfié: karakteres, tüzes, lendületes. Ez a bor maga a történelem. Elénk teszi az ókor klasszikus értékeit, a középkor alázatát és a reformkor hazaszeretetét. A válogatott vörösborok házasítása összhangot teremtett: rubinvörös szín, piros és fekete bogyós gyümölcsök nem mindennapi harmóniája, komplex illat és összetett aromák, kiegyensúlyozott savak, elegáns, kékfrankos gerinc.

Schieber Pincészet bemutatása

Ha bor, akkor Szekszárd, ha Szekszárd akkor Schieber! Igaz, ez a rendkívül jó ár-érték arányú folyóboroktól kezdve az új szekszárdi palackba töltött Bikavéren át a lehengerlő csúcsborokig mindenre. A prémium rozé akár egy steak mellett is megállja a helyét, a kadarkájukat az évtized kadarkájának választotta egy bormagazin, a Trilógia kékfrankos biztosan a legjobbak között van az országban, a prémium Bikavérüket külföldi újságírók méltatták, a Materia Prima nevű csúcsboruk pedig önmagáért beszél. Van azonban még valami, amire - szerencsére - ráéreztek Schieberék, ez pedig az, hogy a palackozott boroknál nem elég, ha a bor jó, de szükség van az emberre, a történetre a bor mögött. Ezt ők megértették és úgy tűnik rájöttek a dolog nyitjára, ugyanis érezhetően jelen vannak nem csak a borokban, de az épületben, a címkékben, mindenben. Nem arctalan, unalmas vállalkozás tehát a borászat, hanem egy biztos alapokon nyugvó birtok, melynek a felső polcra szánt szegmensétől egészen a legalsó polcig örömmel mutatja meg magát tulajdonos és alkalmazott egyaránt. Ha pedig a fogyasztó is beszáll a játékba, a történet elnyeri igazi értelmét, azt, hogy a Schieber családhoz tartozni igazán jó érzés. Kóstolja meg a boraikat és legyen részese a történetüknek ön is!


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!