A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cabernet Franc

Tóth Ferenc Pincészet Cabernet Franc 2007

Véleményünk szerint

A diszkrét illatban érezhető meggyet és csokoládét kellemes füst lengi körül. A kortyban először az erőteljes tanninszerkezet, és a hordós érlelésből származó aromák érezhetőek, csak utánunk jönnek a gyümölcsök. A szerepek azonban egy kis palackos érleléssel változhatnak, sőt egy kellemes avaros vonalnak is itt húzódik az ígérete. Vérre menő sakk és pókerjátszmákhoz vagy más férfias játékokhoz, illetve végszükség esetén véres bélszínhez ajánlanánk. Ne hagyjuk ki a szárazpróbát!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-11-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  1600
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100 % cabernet franc

Tóth Ferenc Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Pincészet első Cabernet Franc palackos tétele. Gazdag illat, érett fekete bogyós, szeder gyümölcsösséggel. Koncentrált, telt bor, fekete csokoládés, konyakmeggyes ízvilág. Kerek savak, bársonyos tanninok, hosszú lecsengés.

Érlelési információk

Kisfahordós érlelést kapott új barrique-ban.

Hol vásárolható meg

A pincészetnél, Szent István Borszaküzlet

Tóth Ferenc Pincészet bemutatása

A Tóth Ferenc Pincészet (korábbi nevén Egri Borvár Tóth Ferenc Szőlő-és Borgazdasága) az Egri Borvidéken gazdálkodó több generációs családi pincészet. Szőlőültetvényeik közel 20 ha-on az Egri Borvidék legjobb fekvésű dűlőiben találhatók. Az itt termelt szőlőből erős terméskorlátozással, korszerű pincészetben készülnek a nemes nedűk. A borkészítésnél fő szempont a régi egri hagyományos ízvilág megőrzése a jelenkori technológia ötvözésével. Pincelátogatás során megismerkedhetnek az érdeklődők a klasszikus borkészítéssel, betekintést nyernek a pincészet mindennapjaiba.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!