A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cabernet Sauvignon - Merlot Cuvée

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. Cabernet Sauvignon - Merlot Cuvée 2009

Véleményünk szerint

Színe középrubin. Illata szép, gazdag: kis lekvárosság, némi hordófűszer, benne enyhén brett, kis animalitás teszi még izgalmasabbá. A kortyban érett cseresznye és meggy, kis mazsolásság, a fűszerek közül a szegfűszeg és bors dominálnak. Szép szerkezet, egyensúlyos bor. Meggymagos jellege is van - a tanninok éretlennek hatnak. Közepesen hosszú, nagytestű, struktúrájához megfelelő mennyiségű és gazdagságú aromavilággal rendelkező bor, amely még 7 év után is jó formában van.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-10-28

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Dél-Balaton
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  6000
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  60% cabernet
  40% merlot

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Gránátvörös színű, bársonyos tannintartalmú, tölgyfahordós jegyeket is mutató, jó egyensúlyú, telt vörösbor. Tercier jegyek: kávés. Utóíze hosszú.

Érlelési információk

6 hó tartályos érlelés, 14 hó hordós érlelés. Palackozva: 2013.03.

Pinceidő

5 év

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. bemutatása

A Garamvári Szőlőbirtok családi vállalkozás, amely a családfő Garamvári Vencel borászmérnöki képzettségén és több évtizedes borászati tapasztalatain nyugszik. A szőlőbirtok a Balaton déli partján a borvidék legjobb dűlőiben található területeket mondhatja magáénak. A budafoki, egyedülálló adottságokkal rendelkező, óriási alapterületű pince minden jel szerint a pezsgőgyártásra termett. Minden egyes palackban külön élet lakozik, szorgalmas élesztőgombák milliói termelik a gyöngyfűzérszerű szén-dioxidot és testük feláldozásával átadják finom illatukat és ízüket az érlelődő pezsgőnek.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!