A pincészet borbemutatása
Arany szín, finom buborékok, illatában kétszersült és fehér húsú gyümölcsök. Pinot noir-hangsúlyos, feszes, erőteljes és tartalmas, szép egyensúllyal. A Wine Spectator Magazine 2008-as TOP 100 listáján egyetlen champagne-ként szerepelt. A champagne esetében (főleg a kék szőlőknél) nagyon kényes dolog a leszüretelt szőlő préselés előtti oxidációja és a színanyagok kioldásának elkerülése. Ennek érdekében a Duval-Leroy öt, erre a célra létesített épületben, összesen 16 préssel már közvetlen a szőlőterületek szomszédságában elvégzi a szőlő feldolgozását. A must tartályokban érkezik meg a Vertus-ban székelő pincébe, hogy elkezdődhessen a vinifikáció. Az alapborok tartályokban erjednek, majd a reserve bornak szánt tételek egy része hordóba kerül érlelésre. A másodlagos erjedés a tradicionális metódusnak megfelelően palackban zajlik. Egyszerre 19 millió palack pihen a több kilométer összhosszúságú, mészkőbe vájt pincékben. Jelen borunk 3 évet pihen a pincében, mely idő alatt szép lassan lezajlik az élesztő-autolízis, és kialakulnak az összetett, komplex aromák.
Érlelési információkDegorzsálás előtt három évig érlelődött palackban. |
Hol vásárolható meg
In Vino Veritas Borkereskedés