A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Bikavér

Tóth Ferenc Pincészet Egri Bikavér 2013

Véleményünk szerint

Színe rubin, már téglába hajló. Illata visszafogott, benne sok gyümölcs (meggy), fűszeresség (bors, paprika), némi vegetalitás. A korty fanyar, íze meggy, rumpuncs és konyakmeggy-csokoládé. Kitölti a szájat, intenzív és hosszan kitart a nyelven. Szép szerkezet, jó egyensúly, tartalmas bor. Van kis harapása, karaktere, kicsit szárít a tannin. Jó ivású bikavér.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-07-05

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  15.000
 • Ár

  2500 ft
 • Fajtaösszetétel

  35% kékfrankos
  25% merlot
  15% cabernet franc
  10% cabernet sauvignon
  10% pinot noir
  5% kadarka

Tóth Ferenc Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Bikavér borunk gerincét a borvidék hagyományaihoz híven a fűszeres, határozott savkészletű Kékfrankos adja. Ehhez az aromagazdagságot és a tökéletes harmóniát a gyümölcsös Kadarka, a vaníliás Merlot és az ibolyás Cabernet Franc nyújtja. A bor játékos savaival, jó csersavaival, a fahordós érlelés finoman érezhető jegyeivel válik igazán komplexé. Egyszerre fűszeres és gyümölcsös karakterű. Vibráló, mégis könnyen értelmezhető. Összetett, telt, harmonikus bor, több éves potenciállal. Magyaros ételek, marha és kacsa mellé ajánljuk.

Érlelési információk

Az alapborok érlelése részben 60hl-es ászok hordóban, részben tölgyfahordóban történt 16 hónapig. Ezt letöltés után palackos érlelés követett.

Pinceidő

2018-ig

Tóth Ferenc Pincészet bemutatása

A Tóth Ferenc Pincészet (korábbi nevén Egri Borvár Tóth Ferenc Szőlő-és Borgazdasága) az Egri Borvidéken gazdálkodó több generációs családi pincészet. Szőlőültetvényeik közel 20 ha-on az Egri Borvidék legjobb fekvésű dűlőiben találhatók. Az itt termelt szőlőből erős terméskorlátozással, korszerű pincészetben készülnek a nemes nedűk. A borkészítésnél fő szempont a régi egri hagyományos ízvilág megőrzése a jelenkori technológia ötvözésével. Pincelátogatás során megismerkedhetnek az érdeklődők a klasszikus borkészítéssel, betekintést nyernek a pincészet mindennapjaiba.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!