A pincészet borbemutatása
Bikavér borunk gerincét a borvidék hagyományaihoz híven a fűszeres, határozott savkészletű Kékfrankos adja. Ehhez az aromagazdagságot és a tökéletes harmóniát a gyümölcsös Kadarka, a vaníliás Merlot és az ibolyás Cabernet Franc nyújtja. A bor játékos savaival, jó csersavaival, a fahordós érlelés finoman érezhető jegyeivel válik igazán komplexé. Egyszerre fűszeres és gyümölcsös karakterű. Vibráló, mégis könnyen értelmezhető. Összetett, telt, harmonikus bor, több éves potenciállal. Magyaros ételek, marha és kacsa mellé ajánljuk.
Érlelési információkAz alapborok érlelése részben 60hl-es ászok hordóban, részben tölgyfahordóban történt 16 hónapig. Ezt letöltés után palackos érlelés követett. |
Pinceidő2018-ig |
Tóth Ferenc Pincészet bemutatása
A Tóth Ferenc Pincészet (korábbi nevén Egri Borvár Tóth Ferenc Szőlő-és Borgazdasága) az Egri Borvidéken gazdálkodó több generációs családi pincészet. Szőlőültetvényeik közel 20 ha-on az Egri Borvidék legjobb fekvésű dűlőiben találhatók. Az itt termelt szőlőből erős terméskorlátozással, korszerű pincészetben készülnek a nemes nedűk. A borkészítésnél fő szempont a régi egri hagyományos ízvilág megőrzése a jelenkori technológia ötvözésével. Pincelátogatás során megismerkedhetnek az érdeklődők a klasszikus borkészítéssel, betekintést nyernek a pincészet mindennapjaiba.