A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Bikavér Superior

Egri Bikavér Superior, 2011

Thummerer Pince

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  14,3 %
 • Palackmennyiség

  27.500
 • Ár

  4000 ft
 • Fajtaösszetétel

  40% kékfrankos
  20% merlot
  15% cabernet franc
  15% cabernet sauvignon
  10% syrah
 • Értékelésünk

Véleményünk szerint

Színe mélyrubin. Illata kitöltés után azonnal intenzív és teljes, gyönyörű, telt, gazdagon fűszeres. Benne érett bogyós gyümölcsök, édeskés likőrösség, fűszerek, kis bujaság. A kortyban szintén jól érett piros és fekete bogyós gyümölcsök, nugát és csokoládés ízjegyek. A korty jó egyensúlyban van. A test a közepesnél vastagabb, a tannin sok, de bársonyos, jól integrált, a bor textúrája selymes. Kerek a korty, sűrű, de inkább rövid. Még 5 évesen is friss, lendületes bor.

A kóstolás dátuma: 2016-04-20

A pincészet borbemutatása

Csak a legkiemelkedőbb évjáratokban készül a Bikavérek felső kategóriájába tartozó superior. Fele-fele arányban szerepelnek benne Kárpát-medencei és világfajták. 18 hónapos fahordós érlelést hosszú palackérlelés követett. Egri Borvidéki Borverseny 2015 – Aranyérem 16. VinAgora Nemzetközi Borverseny 2015 – Aranyérem

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés 18 hó. Palackozva: 2014.07.

Pinceidő

2020

Thummerer Pince bemutatása

A Thummerer Pince 1984 óta szőlőtermesztéssel és borászattal foglalkozó családi vállalkozás, mely az Egri Borvidéken elhelyezkedő 100 ha saját telepítésű szőlőterület terméséből készíti a borait. Széles szőlőfajta-választék jellemzi a gazdaságot. Kizárólag a magas minőség elérése a cél és minden évben egy-egy különlegesség létrehozásával a választék gazdagítása. A 4200 m2-es, vulkanikus tufakőzetbe vájt kiegyenlített klímájú pincerendszer ideális körülményeket biztosít a borok érleléséhez.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!