A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Bikavér Superior

Thummerer Pince Egri Bikavér Superior 2011

Véleményünk szerint

Színe mélyrubin. Illata kitöltés után azonnal intenzív és teljes, gyönyörű, telt, gazdagon fűszeres. Benne érett bogyós gyümölcsök, édeskés likőrösség, fűszerek, kis bujaság. A kortyban szintén jól érett piros és fekete bogyós gyümölcsök, nugát és csokoládés ízjegyek. A korty jó egyensúlyban van. A test a közepesnél vastagabb, a tannin sok, de bársonyos, jól integrált, a bor textúrája selymes. Kerek a korty, sűrű, de inkább rövid. Még 5 évesen is friss, lendületes bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-04-20

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  14,3 %
 • Palackmennyiség

  27.500
 • Ár

  4000 ft
 • Fajtaösszetétel

  40% kékfrankos
  20% merlot
  15% cabernet franc
  15% cabernet sauvignon
  10% syrah

Thummerer Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Csak a legkiemelkedőbb évjáratokban készül a Bikavérek felső kategóriájába tartozó superior. Fele-fele arányban szerepelnek benne Kárpát-medencei és világfajták. 18 hónapos fahordós érlelést hosszú palackérlelés követett. Egri Borvidéki Borverseny 2015 – Aranyérem 16. VinAgora Nemzetközi Borverseny 2015 – Aranyérem

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés 18 hó. Palackozva: 2014.07.

Pinceidő

2020

Thummerer Pince bemutatása

A Thummerer Pince 1984 óta szőlőtermesztéssel és borászattal foglalkozó családi vállalkozás, mely az Egri Borvidéken elhelyezkedő 100 ha saját telepítésű szőlőterület terméséből készíti a borait. Széles szőlőfajta-választék jellemzi a gazdaságot. Kizárólag a magas minőség elérése a cél és minden évben egy-egy különlegesség létrehozásával a választék gazdagítása. A 4200 m2-es, vulkanikus tufakőzetbe vájt kiegyenlített klímájú pincerendszer ideális körülményeket biztosít a borok érleléséhez.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!