A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Frettner

Weninger Pincészet Frettner 2004

Véleményünk szerint

A mély, rubinszínű bor illata selymes, lágy, nem dübörög, de ha figyelsz a borra, érezni fogod. Az egész olyan, mint egy sötét, bogyós gyümölcsökből összeállított kavalkád: érett aszalt szilvát, főtt meggyet, kökényt, áfonyát idéz. E mellett pedig pörkölt mogyoró utal arra, hogy a bort legalább részben tölgyfahordóban érlelhették. Ízében a gyümölcsös jegyek mellett megjelenik a csokoládé. A határozott savtartalma és alkoholtartalma miatt mindenképpen étel mellé ajánlanánk, mondjuk gyümölcsös mártással készült négylábú, nagyobb testű vadhoz.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2007-08-29

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Sopron
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    50% Merlot
    31% Syrah
    19% Kékfrankos

Weninger Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Illatában a málna dominál és egy kis dohány. Szájban friss gyümölcsök jelentkeznek, cseresznye, málna és érett kökény. Jó savgerinc, érett tannin és krémes textúra jellemzi. Hosszú utóíze igazán cseresznyés.

Érlelési információk

Fatartályos, majd 16 hónapos barrique

Pinceidő

6 év

Weninger Pincészet bemutatása

Franz Ludwig Weninger ausztriai borász 1997 tavaszán vásárolt szőlőterületet a soproni történelmi borvidéken, és alapított pincészetet a festői szépségű Balfon. 2000-től a borászat irányítását fia, Franz Reinhard vette át, aki többek között Kaliforniában és Ausztriában sajátította el a szakma rejtelmeit. A borászat mintegy 28 ha kitűnő területen gazdálkodik a Frettner és a Spern Steiner dűlőkben. „Célom a helyi mikroklíma, illetve talajadottságok megjelenítése a borokban, ún. terroir borok készítése. Szeretném elérni, hogy a soproni Kékfrankos az őt megillető helyet foglalja el a magyar borkultúrában!”


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!