A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Furmint-Muskotály Késői Szüret

Barta Pince Furmint-Muskotály Késői Szüret 2011

Véleményünk szerint

A poharat muskotályos asszociációk töltik ki, bodzavirág, rózsa és hindu fűszerbolt képében; azonban ezek mögött sárga húsú gyümölcsök jelenléte is érezhető. A korty áthatóan édes, ehhez a természetes cukortartalmon túl hozzájárul az illattal párhuzamos, dús, akácvirágos, szőlős, narancsvirágmézes aromatár és a lágyabb ívű savérzet is. Egyenes vonalú, hullámoktól mentes kompozíció.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-10-17

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  11.5 %
 • Palackmennyiség

  3000
 • Ár

  3990 Ft
 • Fajtaösszetétel

  60% sárga muskotály
  40% furmint

Barta Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Az elődeihez képest megfordult az arány, és most 60% muskotály és 40% furmint alkotja ezt a kellemes, 82 g/l maradék cukrú édes bort. Illatában robbannak a muskotályos karakterek. Lédús szőlő, körte, alma, bodza. Ásványokkal kiegészülő ízvilág, az átlagosnál hosszabb lecsengéssel. Szép sav-cukor egyensúly. 10-12 fokon ajánlom a fogyasztását ázsiai beütésű ételekhez, édes mártású szárnyasokhoz, halakhoz, valamint kevésbé édes desszertekhez, pl. gyümölcsrizshez. Alkohol 11,5%, cukor 82 g/l, sav 6,1 g/l

Érlelési információk

Tartályos és tölgyfa hordós érlelés.

Pinceidő

4 év

Hol vásárolható meg

IFDT, Kézműves Borok Háza, Chococo, Magyar Borok Háza

Barta Pince bemutatása

2003-ban alakult a cég az egyik legnagyobb preztizsű hegyaljai dűlő, az Öreg Király (vagy Nagy Király) dűlő feltámasztására. A Király hegy oldalában elhelyezkedő meredek és keskeny teraszok újjá építése és betelepítése 3 évig folyt. Az embert próbáló munka eredményeként ismét régi fényében tündököl Tokaj Hegyalja egyik legértékesebb szőlő területe. Az 50 évig pihentetett talaj megóvása érdekében a területen organikus gazdálkodás folyik. A borkészítés a Mád központjában elhelyezkedő XVI. századi eredetű Rákóczi kúriában történik. A méter vastag kőfalakból álló műemlék kúria földszintjén a borászat fogadó helyiségei, kóstoló helyiség, borbolt és birtokkonyha lesznek megtalálhatók. (Várhatóan 2011 nyarára.) A borászat a lehető legtermészetesebb módon készíti borait a történelmi környezetben olyan szőlőterületről, amely Tokaj 17-18 századi fénykorában egyike volt a legnagyobb becsben tartott területeknek.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!