A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Grüner Veltliner Der Ott

Weingut Bernhard Ott Grüner Veltliner Der Ott 2014

Véleményünk szerint

A szalmasárga színű bor illata magabiztosan lép fel, benne több illatcsoport is meghatározónak bizonyul: a sárga húsú gyümölcsök közül a sárgadinnye, valamint citrusok és zöld fűszerek hozzák létre ezt a friss és kifejező illatképet. Kóstoláskor – hála a minimális maradék cukornak – már erőteljesebben hatnak a trópusi gyümölcsös zamatok, amelyeknek egy közepes súlycsoportba sorolható test biztosít alapot. A savak élénkek, de nem fogják vissza az aromatikát, az alkoholtartalom alacsony.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-29

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Alsó-Ausztria
  • Alkohol %

    12,5 %
  • Palackmennyiség

    nincs adat
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100% zöld veltelini

Weingut Bernhard Ott borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A “Der Ott” egy olyan zöld veltelini, amely a fiatalabb ültetvényeinkről származik. Az idősebb ültetvények termését többnyire dűlős borként jelentetjük meg. 2014-ben azonban Bernhard Ott egyáltalán palackozott dűlős bort, ezen ültetvények termése is a “Der Ott”-ba került bele. Így ez a bor különösen mély és intenzív gyümölcsösséget jelenít meg eleganciával és jó fogyaszthatósággal társítva.

Érlelési információk

Acéltartályos feldolgozás és érlelés.

Pinceidő

15 év

Weingut Bernhard Ott bemutatása

Az Ott birtok története 1889-ig nyúlik vissza. Ma Bernhard, Maria és elkötelezett csapatuk művelik azt a harminchektáros birtokot a Feuersbrunn határában fekvő legszebb dűlőkben, amelynek a 95%-át zöld veltelini borítja. Az Ott családnak immár a negyedik generációja dolgozik ezen a földön, így sokrétű tudást halmoztak fel a szőlőkről és a termőterületekről. Filozófiájuk szerint a boroknak hűeknek kell lennie a természethez, ezért gyümölcsközpontúaknak és természeteseknek kell lenniük. E cél eléréséért kizárólag acéltartályban erjesztenek, fajélesztő használata nélkül és minél kevesebb beavatkozás mellett. Bernhard köves és lösz talajú dűlőit 2006. óta a biodinamikus rendszer szerint gondozza, hogy a borok tisztán fejezzék ki a terroir-t. Mottója szerint: „Csökkentsünk a maximumig!” és „A bornak élőnek, elevennek kell lennie.”


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!