A pincészet borbemutatása
A “Der Ott” egy olyan zöld veltelini, amely a fiatalabb ültetvényeinkről származik. Az idősebb ültetvények termését többnyire dűlős borként jelentetjük meg. 2014-ben azonban Bernhard Ott egyáltalán palackozott dűlős bort, ezen ültetvények termése is a “Der Ott”-ba került bele. Így ez a bor különösen mély és intenzív gyümölcsösséget jelenít meg eleganciával és jó fogyaszthatósággal társítva.
Érlelési információkAcéltartályos feldolgozás és érlelés. |
Pinceidő15 év |
Weingut Bernhard Ott bemutatása
Az Ott birtok története 1889-ig nyúlik vissza. Ma Bernhard, Maria és elkötelezett csapatuk művelik azt a harminchektáros birtokot a Feuersbrunn határában fekvő legszebb dűlőkben, amelynek a 95%-át zöld veltelini borítja. Az Ott családnak immár a negyedik generációja dolgozik ezen a földön, így sokrétű tudást halmoztak fel a szőlőkről és a termőterületekről. Filozófiájuk szerint a boroknak hűeknek kell lennie a természethez, ezért gyümölcsközpontúaknak és természeteseknek kell lenniük. E cél eléréséért kizárólag acéltartályban erjesztenek, fajélesztő használata nélkül és minél kevesebb beavatkozás mellett. Bernhard köves és lösz talajú dűlőit 2006. óta a biodinamikus rendszer szerint gondozza, hogy a borok tisztán fejezzék ki a terroir-t. Mottója szerint: „Csökkentsünk a maximumig!” és „A bornak élőnek, elevennek kell lennie.”