A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Le Jus Blaufränkisch

Weingut Nier Austria Le Jus Blaufränkisch 2008

Véleményünk szerint

A bornak sűrű, erdei bogyós gyümölcsökre emlékeztető illata van, amelybe finoman keveredik bele a hordós érlelésből eredő fűszeresség, kávé és mogyoró. Gusztusos, a kortyhoz kedvet csináló illat, amely szellőztetés után még szebben kinyílik. Kóstoláskor az a nem túl gyakran megtapasztalható érzésünk támad, amikor a kifejezetten gazdag gyümölcsízhez, édes fűszerességhez és masszív tanninokhoz elegáns test és hangsúlyos savgerinc társul. Készítsünk hozzá vadkacsát vagy őzgerincet, és tálaljuk piros gyümölcsökkel gazdagított borzselével!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-03-30

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Burgenland
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  6750 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% Blaufränkisch

A pincészet borbemutatása

A Le Jus Blaufränkisch sötét bíborvörös színben pompázik. Illatában erdei gyümölcs, dohány és vanília jegyeit érezhetjük. Íze összetett és nemes, amely a cseresznyés, a fűszeres kávéjegyek és a visszafogott savak jegyeivel egészül ki. Lecsengésében enyhe csersavak, lágy, de zamatos. Ajánljuk: vadételekhez és párolt marhaételekhez.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés 12 hónap francia fahordóban

Pinceidő

2018

Hol vásárolható meg

Nier Holding Zrt.

Weingut Nier Austria bemutatása

A Nier pincészet Burgenlandban található, amely Ausztria legrégibb bortermelő közösségéhez tartozik. Az itt jelenlévő Pannon éghajlat sajátossága, a száraz forró nyarak és hideg telek, a legjobb feltételekkel teszik lehetővé a szőlőtermesztést, hogy optimális érettséget és kiváló minőséget érjünk el. Nagy hangsúlyt fektetünk boraink hitelességére valamint a modern borkészítés és a természet közötti harmóniára. 2007 óta kínálatunk széles skáláját, kiválasztott fehér - vörös - és minőségi borok teszik ki. A minimalizált termesztéssel, valamint a kézzel szüretelt szőlő, kíméletes feldolgozásával tudunk magas színvonalú borokat készíteni. A széleskörű kínálatunk a gyümölcsös, friss Classic boroktól a testes, elegáns hordóban érlelt borokig nyúlik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!