A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Optimum Brut

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. Optimum Brut 2011

Véleményünk szerint

Színe halvány, habzása visszafogott, apró buborékok. Illata visszafogott, benne csonthéjasok, fehér virágok, mandula. Tiszta, határozott karakter, magasabb dosage-zsal palackozva. Savai ennek megfelelően a kerekítő cukor mögött, háttérben. Kiegyensúlyozott, elegáns tétel, de a savait valamivel elő kell csalogatni. Talán egy falat édeskés pontytej házi crouton-on fekete borsos mártással vagy olyan kísérővel, amihez darabos tengeri sót lehet használni fűszerezésként.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-11-12

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Dél-Balaton
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  64000
 • Ár

  4100 ft
 • Fajtaösszetétel

  chardonnay
  pinot noir
  pinot blanc

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A pezsgőhöz a meglehetősen meleg, 2011-es, évjáratban szüreteltük a szőlőt. Chardonnay, pinot blanc, és pinot noir házasításával készült, 64.000 palackot töltöttünk belőle. Nemcsak a tradicionális pezsgő megszokott jellemzőit hordozza (szilfidség, kekszesség), hanem eleganciáját a pinot blanc, friss gyümölcsösségét ízében és illatában a chardonnay és pinot noir ölelő testessége teszi egyszerre izgalmassá és megunhatatlanná.

Érlelési információk

méthode traditionelle

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. bemutatása

A Garamvári Szőlőbirtok családi vállalkozás, amely a családfő Garamvári Vencel borászmérnöki képzettségén és több évtizedes borászati tapasztalatain nyugszik. A szőlőbirtok a Balaton déli partján a borvidék legjobb dűlőiben található területeket mondhatja magáénak. A budafoki, egyedülálló adottságokkal rendelkező, óriási alapterületű pince minden jel szerint a pezsgőgyártásra termett. Minden egyes palackban külön élet lakozik, szorgalmas élesztőgombák milliói termelik a gyöngyfűzérszerű szén-dioxidot és testük feláldozásával átadják finom illatukat és ízüket az érlelődő pezsgőnek.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!