A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Dry

Dry, 2014

Royal Tokaji Borászat

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13 %
 • Palackmennyiség

  37020
 • Ár

  1600 Ft
 • Fajtaösszetétel

  75% furmint
  18% hárslevelű
  7% sárgamuskotály
 • Értékelésünk

Véleményünk szerint

Színe citrom, zöldes reflexekkel. Illatában csonthéjasok, virágok és ásványosság. Folyamatosan változik a pohárban, de mindvégig tiszta, gazdag, közepes intenzitású az illat. Az íz hűvösebb tónusú az illatnál: a kortyban a fanyar citrusízek a meghatározók, citrom, grapefruit kíséri a csalános jegyeket és az ásványosságot. A korty közepesen hosszú, élénk, éles savérzet teszi lendületessé (sav 7,2 g/l). A fa finoman jelenik meg a kortyban, háttérben marad. Tiszta, szépen elkészített bor, közepes testtel. Remek tétel egy nehéz évjáratból. Remek ár-érték arány.

A kóstolás dátuma: 2016-03-09

A pincészet borbemutatása

A furmint a Tokaji borvidék meghatározó szőlőfajtája. A bor illatában a fajtajelleg szépen jelenik meg, szőlővirág és gyümölcsök kíséretében. Részben hordós részben tartályos válogatott tételek házasításával készült. Ízében a frissesség, zamatosság és könnyedség jellemző, hosszú gazdag lecsengéssel.

Pinceidő

4 év

Royal Tokaji Borászat bemutatása

A Royal Tokaji Borászat 1989-ben jött létre, központja Mádon található. A cég alapítói között megtalálható a világ legelismertebb borszakírója, Hugh Johnson, "A világ bor-atlasza" című nagysikerű könyv szerzője. A Royal Tokaji küldetésének tűzte ki Hegyalja csodálatos értékeinek megmentését, a kiemelkedő minőségű tokaji borok készítését, a dűlőszelekció létrehozását és a tokaji borok világhírnevének visszaszerzését. A Mád főtéren található borászat egyik fő büszkesége a XIII. századi borospince. E gazdag történelmi múlttal rendelkező, mintegy 1000 méter hosszú pincerendszerben érlelődnek a nagy Furmintok és az aszúborok. A Royal Tokaji termékválasztékában megtalálható a száraz Furmint, a Sárgamuskotály és az 5 és 6 puttonyos Aszúkon át az Aszú Esszencián és a Natúr Esszencia, valamint megszületett egy kései szüretelésű édes borkülönlegesség, mely a cég főborászának, Áts Károlynak nevét viseli. Az "Áts Cuvée" egy igazi sikertörténet, mely csodálatos, gyümölcsös ízvilágával és beltartalmi értékeivel hamar nagy népszerűséget vívott ki a magyar borkedvelők körében. A Royal Tokaji ma már több mint 30 országba exportál, borai a világ öt kontinensén elérhetők a vásárlók számára.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!