A pincészet borbemutatása
A Spern Steiner palalemezes köves talaján érett meg a szőlő. Az ültetvény kora 10 év, a tőkesűrűség mindkét fajtánál kb. 5500 tőke/hektár. Az erjedés természetes erjesztőbaktériumokkal, korracéltartályokban történt, további 20 nap héjontartás után került sor a préselésre. Ezután zajlott le a biológiai almasavbontás.
Érlelési információk16 hónapig használt barriquehordókban érett. |
Pinceidő2016 |
Hol vásárolható meg
Bortársaság
Weninger Pincészet bemutatása
Franz Ludwig Weninger ausztriai borász 1997 tavaszán vásárolt szőlőterületet a soproni történelmi borvidéken, és alapított pincészetet a festői szépségű Balfon. 2000-től a borászat irányítását fia, Franz Reinhard vette át, aki többek között Kaliforniában és Ausztriában sajátította el a szakma rejtelmeit. A borászat mintegy 28 ha kitűnő területen gazdálkodik a Frettner és a Spern Steiner dűlőkben. „Célom a helyi mikroklíma, illetve talajadottságok megjelenítése a borokban, ún. terroir borok készítése. Szeretném elérni, hogy a soproni Kékfrankos az őt megillető helyet foglalja el a magyar borkultúrában!”