A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Soproni Quartett Cuvée

Iváncsics Pincészet Soproni Quartett Cuvée 2012

Véleményünk szerint

A rubinszínű boron át lehet látni. Az illatban első helyen álló gyümölcsösséget az teszi gusztusossá, hogy karakterükön se alul-, se túlérettség nem érződik, egyszerre frissen és éretten lépnek fel az édes tónusú csokoládés asszociációk kíséretében. A kortyban mindez az aromatika folytatódik, csak épp helyet cserélnek a komponensek: itt a hordós érlelés fűszerei lépnek előre, ezek mögött azonban szorosan ott állnak a bogyós gyümölcsök. A közepes súlycsoportba sorolható testet izmossá teszik a kategóriának megfelelő, élénk savak, amelyek egy irányba mutatnak az arányos tanninokkal. Az alkohol mértéktartó, a lecsengés hosszan a szánkban időz. Élvezetet adó, intelligens vörösbor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-17

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  13,4 %
 • Palackmennyiség

  3000
 • Ár

  2230 Ft
 • Fajtaösszetétel

  50% kékfrankos
  30% merlot
  10% cabernet sauvignon
  10% shiraz

A pincészet borbemutatása

Közepesen mély, rubinszínű a bor, az aromatika meggyet, cseresznyét, édes fűszereket idéz, ízében selymes, egyensúlyban lévő, jó hosszúságú bor.

Érlelési információk

A tölgyfa hordós érlelést palackos érlelés követte, a bor 2014. június 14-én került palackba.

Pinceidő

5 év

Hol vásárolható meg

Iváncsics Pince, Natura Vinotéka, Taschner Bor és Pezsgőház, TasteVino

Iváncsics Pincészet bemutatása

Pincészetünk a jellegzetes kis családi gazdaságok egyike a soproni borvidéken. Az öt hektárnyi szőlőt családunk telepítette és műveli. Kizárólag saját szőlőből készítjük borainkat. A szőlőtermesztés és feldolgozás során nagy gondot fordítunk a környezetkímélő technológiákra, a kíméletes szőlőfeldolgozásra. Boraink kiváló minőségét mutatják a nemzetközi,, országos és regionális borversenyeken elért sikerek. Borainkat szeretettel kínáljuk Önnek termelői pincénkben.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!