A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Soproni Zweigelt

Fényes Pincészet Soproni Zweigelt 2007

Véleményünk szerint

A meggy színű bor illatában a kesernyés, zamatos gyümölcs cseresznyével és málnával egészül ki. A borba szagolva, és azt megízlelve úgy találtuk, hogy a szőlőből eredő gyümölcsösséghez kevés fűszeresség párosul. Az intenzív ízek mellett felfedezhető üde savak és élénk tannintartalom miatt néhány évig még bátran érlelhető. Kedves és játékos bor, amely jól kísérne könnyedebb pörkölt ételeket a gombától a csirkén át, egészen a marháig, de egy sült oldalast is el tudnánk képzelni hozzá.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-01-20

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  1500
 • Ár

  1200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% zweigelt

A pincészet borbemutatása

E Zweigelt tétel alapanyaga a Fertő partján, a Harmler dűlőben termett. Eddig a termést nem dolgoztuk fel, hanem szőlőként értékesítettük, de az utóbbi időben a fogyasztó közönség egyre nagyobb érdeklődés mutat a fajta iránt (köszönhetően több, szép soproni Zweigeltnek), ezért belevágtunk, és 2007-ben elkészítettük az első tételünket, ami reméljük, hogy csatlakozik a fajta szépségeit bemutató Zweigeltekhez.

Érlelési információk

Kisfahordós érlelés

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

Wine & Feeling, borteka.hu, Borkápolna

Fényes Pincészet bemutatása

A pincészet Sopron határában, Fertőrákos és Balf között terül el a Soproni történelmi borvidéken, a Fertő tavat megkerülő kerékpárút mellett. Az osztrák területen megszokottal szemben a magyar területen ez az egyedüli kerékpáros pihenő nyitott borpincével, ahol termelői boreladás mellett üdítő, kávé, szendvics, fagylalt is fogyasztható. A pince fölött kialakított 40-50 főt befogadó borkóstoló helyiségben és az épület előtt kialakított nyitott teraszon borkorcsolya fogyasztása mellett lehet megízlelni a pincészet borkínálatát, élvezve a Fertő tóra nyíló csodálatos kilátást. A pincében lehetőség van szőlészeti és borászati szakmai bemutatóra, valamint a környék idegenforgalmi nevezetességeinek megismerésére idegenvezető segítségével.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!