A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szekszárdi Bikavér Selection

Lajvér Borbirtok Szekszárdi Bikavér Selection 2012

Véleményünk szerint

Rubin színű a bor, színe közepes intenzitású, tiszta. A pohár falán megjelennek az üvegablakok. Illatában finoman piros bogyós gyümölcsök jelentkeznek, eper, cseresznye, meggy már-már lekváros jelleggel. Némi édes fűszeresség (szegfűszeg) és csöpp konyakosság kíséri. A korty éppen azt adja nekünk, amire az illat alapján számíthatunk: alacsony intenzitással, de megjelennek a piros bogyós gyümölcsök és az édes hordófűszerek. Mindehhez jó szerkezet párosul, a bor egyensúlyban van, a savak és a tanninok finomak, nem tolakodnak, és hosszan kitartanak a szájban. Fanyar karakter, jó ivású bor, bármelyik estére, akár vacsora mellé is.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-02-18

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Szekszárd
  • Alkohol %

    13,5 %
  • Palackmennyiség

    4200
  • Ár

    2915 ft
  • Fajtaösszetétel

    35% kékfrankos
    25% cabernet sauvignon
    25% cabernet franc
    10% merlot
    5% kadarka

A pincészet borbemutatása

Terméskorlátozással termelt szőlőkből készült Bikavér. Acéltartályos erjesztést követően 12 hónapig első töltésű amerikai tölgyfa hordóban érleltük fajtánként. Az érlelt borok legjavából házasítottuk, majd ezt követően 20 hónapig palackban pihentettük. Testes, mély rubin színű bor, melyben a gyümölcsösség és a fűszeresség szépen elegyedik. Fogyasztás 16-18 °C fokon.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés. Palackozva: 2014.12.

Pinceidő

2017-ig

Lajvér Borbirtok bemutatása

A Lajvér Borbirtok a szekszárdi lankák és a Lajvér-patak festői völgyében, egy 26 hektáros szőlőültetvényen terül el, amely egyedülálló teraszunkról páratlan panorámát nyújt. A Lajvér Borbirtok nem csak látványpincészet, hanem csúcsminőségű étterem és magas színvonalú Borhotel is, amely együttesen kínál páratlan helyszínt esküvőkre, céges rendezvényekre vagy baráti összejövetelekre. „Új minőségi kategóriát szeretnénk megteremteni a borászatban: a legnemesebb szekszárdi hagyományokat ötvözzük a legmodernebb technológiák kínálta lehetőségekkel. Tesszük mindezt szenvedéllyel és hittel, kompromisszumok nélkül, azzal a szándékkal, hogy egyre közelebb kerüljünk a tökéletes borhoz.”


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!