A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Aszú 5 puttonyos

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló Tokaji Aszú 5 puttonyos 2008

Véleményünk szerint

Teafű, dohány, aszalt barack, datolya, méz. A fejlett, aszúra jellemző illatjegyek kiegyensúlyozottan jelennek meg a pohárban. A jelentős cukortartalom mellett is markánsnak tűnő savgerinc kóstoláskor létrehozza azt a hűvös évjáratokra jellemző fesztültséget, amely izgalmassá, dinamikussá teszi a kompozíciót. A kortyot fűszeres ízek, például gyömbér, valamint egészen sűrűre főtt sárgabaracklekvár díszítik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-06-27

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  11.0 %
 • Palackmennyiség

  16484
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  Alapbor: 100% furmint.
  Aszúszem:
  60% furmint
  20% hárlevelű%
  10% muscat lunel
  5% zéta
  5% kövérszőlő

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Halvány aranysárga szín, illata friss gyümölcsös, mint a fiatal aszúké általában. Ízében szép botrytis friss nyári gyümölcsök és a 2008 évre jellemző élénk savak, ami egy hosszú érlelhetőség egyik fundamentuma. Mint minden bornál itt is a harmóniára törekedtünk, amit a jó sav-cukor egyensúly alapoz meg. Kellemes koncentráció, hosszú utóíz. Érlelhető, de most is jó benyomást tesz. Desszertekhez, szivarhoz kitűnő kiegészítő. Javasolt fogyasztási hőmérséklet 12 Celsius-fok. Évjárat jellemzők: Enyhe tél, viszonylag hűvös nyár, augusztusban fülledt idő, sok eső, utána nagy meleg, ami megnehezítette a szőlészek dolgát a növényvédelem során. Sikerült jó állapotban megtartani a szőlő területeinket megelőzni a lisztharmatot, ezért szép egészséges termést tudtunk biztosítani a száraz és késői szüretelésű borok erjesztéséhez és viszonylag nagy mennyiségű és jó minőségű aszút a borkülönlegességekhez.

Érlelési információk

24 hónap tölgyfa hordós érlelés, 20%-ban elsőtöltésű, 80%-ban másod- és harmadtöltésű hordóban. Egy év palackos érlelés.

Pinceidő

15 év

Hol vásárolható meg

Év végén kerül forgalomba.

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló bemutatása

A Gróf Degenfeld Szőlőbirtok Tokaj vezető borászatai közé tartozik. Tulajdonosa a Degenfeld grófi család, akik az 1800-as évek elejétől jelentős szerepet vállaltak Magyarország életében. A szőlőbirtok 100 ha kiváló minőségű szőlőterülettel rendelkezik. A birtokközpontban Tarcalon a Gróf Degenfeld Kastélyszálló, Tokaj főterén a Degenfeld Palota szálláslehetőségekkel, borkóstolókkal, borvacsorákkal, vásárlási lehetőségekkel áll a vendégek rendelkezésére. A Tokaj Renaissance tagja.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!