A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Úrágya

Demetervin Úrágya 2009

Véleményünk szerint

Már nyitás után érezni lehet az illaton, hogy tartalmas borral van dolgunk, pedig illatvilágának igazi gazdagságát, a benne előforduló minerális, virágos, almás, barackos jegyekkel és hordós érlelés nyomaival teljes szépségében csak később mutatja meg. A kortyot is egy érett hangulat hatja át, ahogy a bor egy olajos textúrába ötvözi a jelentős testet, a minerális és vaníliás ízeket, valamint az édes érzetet létrehozó, jelentős alkoholtartalmat. A savak jelenlétére inkább csak a bor tartásából következtetünk, kevésbé azok konkrét megjelenéséből.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-01-30

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  15.0 %
 • Palackmennyiség

  1291
 • Ár

  6800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  66% furmint
  33% hárslevelű

A pincészet borbemutatása

Az Úrágya kézi művelésű felső vulkáni talajjal rendelkező táblájából szüretelve, 80 éves tőkékről. Kézi préssel préselve, zempléni hordókban spontán erjesztve, 6 hónapig, majd finomseprőn érlelve a palackozásig.

Érlelési információk

A bor 10 hónapot töltött 220 literes 50%-ban új, 50%-ban másodtöltésű tölgyfa hordóban.

Hol vásárolható meg

Radovin

Demetervin bemutatása

Családi pincészetünk Tokaj-Hegyalján, Mádon gazdálkodik. Területeink az Úrágya, a Király, a Betsek, a Kakas és a Holdvölgy dűlőkben találhatók. Az általunk művelt hét hektárból kettő bakművelésű. Véleményünk szerint a hegyaljai szőlőtermelők feladata a helyi adottságok - talaj, fajták és szőlőtermesztési kultúra - előtérbe helyezése, ezért minden igyekezetünk arra irányul, hogy jellegzetes és tökéletes alapanyagot szüreteljünk a mádi dűlőkből.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!