Babits Pincészet
Tokaj
A szőlőkataszter I. osztályába tartozó szőlőbirtok a vulkanikus eredetű Zemplén hegység dél-délkeleti lejtőin találhatók. A család szőlői a Szegi határában fekvő Poklos dűlőben, valamint Olaszliszkán a Vay, és Tolcsván a Kincsem dűlőben helyezkednek el. A szőlőterületek égtáji fekvése kitűnő, s a tengerszint feletti magasságuk is optimális: 150-250 m-es fekvésükből kifolyólag sem a késő tavaszi, sem a kora őszi fagy nem károsítja az ültetvényeket, így a termés minősége folyamatosan a legjobb alapanyaggal látja el a pincészetet. Tokaj-Hegyalja legjellegzetesebb bora a Tokaji Aszú, valamint az édes és száraz Szamorodni, melyek alapanyaga a vidék jellegzetes szőlőfajtái a furmint, a hárslevelű és a sárgamuskotály.
Cím3934 Tolcsva Arany J. u. 31. |
Telefonszám06-47-384-248 |
Megközelíthetőség37-es fő út Sárospatak felé, a 43-44 km-nél |
|
E-mail babits@babitspinceszet.hu |
Honlap http://www.babitspinceszet.hu |
Borkóstoló
TételszámNincs adat |
Kóstoló áraNincs adat |
Borkorcsolyaigen |
Bejelentkezés06-30-297-1319 |
Vendéglátás
HidegkonyhaVan |
MelegkonyhaVan |
Szakmai profil
Alapítás éve1912 |
Éves palackszámNincs adat |
SzőlészBabits László |
BorászIfj.És Id. Babits László |
Termesztett fajtákfurmint, hárslevelű, sárgamuskotály |
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!