A pincészet borbemutatása
Furmint, hárslevelű szőlőfajtánál bekövetkezett nemes rothadás (botrytis cinerea) következtében kialakuló aszúszemes szőlőfürtök egyöntetű feldolgozását követően tölgyfahordóban érlelt tokaji borkülönlegesség. 60 gramm/liter maradék cukortartalom.
Érlelési információkTölgyfahordós és palackos érlelésre egyaránt sor került a forgalomba hozatal előtt. |
Pinceidő10 év |
Hol vásárolható meg
A hordó, Bonvin, Mítoszbor, Match, Cora, Babits&Polgár Reserve-Izek és borok, Halászbástya, Mátyáspince, Colombus Hajó,
Babits Pincészet bemutatása
A szőlőkataszter I. osztályába tartozó szőlőbirtok a vulkanikus eredetű Zemplén hegység dél-délkeleti lejtőin találhatók. A család szőlői a Szegi határában fekvő Poklos dűlőben, valamint Olaszliszkán a Vay, és Tolcsván a Kincsem dűlőben helyezkednek el. A szőlőterületek égtáji fekvése kitűnő, s a tengerszint feletti magasságuk is optimális: 150-250 m-es fekvésükből kifolyólag sem a késő tavaszi, sem a kora őszi fagy nem károsítja az ültetvényeket, így a termés minősége folyamatosan a legjobb alapanyaggal látja el a pincészetet. Tokaj-Hegyalja legjellegzetesebb bora a Tokaji Aszú, valamint az édes és száraz Szamorodni, melyek alapanyaga a vidék jellegzetes szőlőfajtái a furmint, a hárslevelű és a sárgamuskotály.