A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Szamorodni

Babits Pincészet Tokaji Szamorodni 2006

Véleményünk szerint

Bár az első benyomást egy kamillás, gyógynövényes illatvonal jelenti, szorosan mögötte ott van egy visszafogott tónusú, mézes jegy is, idővel pedig egyre intenzívebbé válik a barack, az ánizs és a menta. A kortyban is hasonlóan tombolnak a markáns, fűszeres ízek, a bor jellegét inkább ezek határozzák meg, és ezért gesztenyemézes édessége ellenére is inkább szivart, mint desszertet ajánlanánk hozzá.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-12-08

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    5000
  • Ár

    1800 Ft
  • Fajtaösszetétel

    80% furmint
    20% hárslevelű

A pincészet borbemutatása

Furmint, hárslevelű szőlőfajtánál bekövetkezett nemes rothadás (botrytis cinerea) következtében kialakuló aszúszemes szőlőfürtök egyöntetű feldolgozását követően tölgyfahordóban érlelt tokaji borkülönlegesség. 60 gramm/liter maradék cukortartalom.

Érlelési információk

Tölgyfahordós és palackos érlelésre egyaránt sor került a forgalomba hozatal előtt.

Pinceidő

10 év

Hol vásárolható meg

A hordó, Bonvin, Mítoszbor, Match, Cora, Babits&Polgár Reserve-Izek és borok, Halászbástya, Mátyáspince, Colombus Hajó,

Babits Pincészet bemutatása

A szőlőkataszter I. osztályába tartozó szőlőbirtok a vulkanikus eredetű Zemplén hegység dél-délkeleti lejtőin találhatók. A család szőlői a Szegi határában fekvő Poklos dűlőben, valamint Olaszliszkán a Vay, és Tolcsván a Kincsem dűlőben helyezkednek el. A szőlőterületek égtáji fekvése kitűnő, s a tengerszint feletti magasságuk is optimális: 150-250 m-es fekvésükből kifolyólag sem a késő tavaszi, sem a kora őszi fagy nem károsítja az ültetvényeket, így a termés minősége folyamatosan a legjobb alapanyaggal látja el a pincészetet. Tokaj-Hegyalja legjellegzetesebb bora a Tokaji Aszú, valamint az édes és száraz Szamorodni, melyek alapanyaga a vidék jellegzetes szőlőfajtái a furmint, a hárslevelű és a sárgamuskotály.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!