A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Laczkó Borház

Mátra


Családunk apraja – nagyja elmondhatja magáról, hogy a szőlőtőkék között nevelkedett. Szüret idején gyakran előfordult, hogy az éjféli harangszó a pince-feldolgozóban ért bennünket. Az első nagy szerelmem mégis egy másfajta csodálatos világ, a repülés lett, s máig tart. Visszakanyarodás a szőlészet-borászat felé 1994-ben történt, amikor megvásároltuk jelenlegi pincénket a Gyöngyöspatán lévő Bodics – tanyán. Az ezt követő évek a pince helyrehozatalával, a környékbeli apró parcellák összegyűjtésével, a lepusztult ültetvények kivágásával és újak telepítésével – egyszóval a Birtok kialakításával teltek. Első borunkat a 2009–es év terméséből készítettük, melyből a Szürkebarát a család régi ültetvényéről, a Kékfrankos szüleim házi kertjéből, míg a Merlot fevásárlásból származott. 2011 az igazi áttörés éve lehet. Közel 5 ha három éves telepítésről és 2 ha idősebb ültetvényről szüreteltünk kíváló minőségű termést, és készítettünk csodálatos borokat mind családunk mind pedig a minőségi borkedvelők legnagyobb örömére. Hitvallásunk : Igényes szőlőtermesztés, alacsony tőketerheléssel és minimális agrokémiával, a Borászatban hagyományos eszközök és eljárások alkalmazásával kíváló minőségű kézműves borok megalkotása.

Laczkó Borház borai

Cím

H-3035 Gyöngyöspata Bodics tanya

Telefonszám

+36 30 903 55 37

Megközelíthetőség

Pincénk és épülő vendégházunk Gyöngyöspata külterületén található, a falutól 432 méterre, közvetlen műút mellett, amely községünket ÉK-i irányban – Fajzat pusztán át – Gyöngyöstarjánnal köti össze.

E-mail info@laczkoborhaz.hu

Honlap http://www.laczkoborhaz.hu/

Borkóstoló

Tételszám

6

Kóstoló ára

Nincs adat

Borkorcsolya

pogácsa, sajttál, bográcsgulyás

Bejelentkezés

+36 30 903 55 37

Vendéglátás

Hidegkonyha

Van

Melegkonyha

Van

Szakmai profil

Alapítás éve

1994

Éves palackszám

Nincs adat

Szőlész

Laczkó Gyula

Borász

Laczkó Gyula

Termesztett fajták

Szürkebarát, rizlingszilváni, olaszrizling, muscat ottonel, pölöskei muskotály, sárgamuskotály, zenit, sauvignon blanc, chardonnay, kékfrankos, cabernet franc, cabernet sauvignon, blauburger, merlot, pinot noir, turán.

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!