A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mátrai Kékfrankos

Laczkó Borház Mátrai Kékfrankos 2012

Véleményünk szerint

Színe közepes intenzitású rubin. Illatában meggy, meggymag, kis cser és vegetalitás, dohány. A kortyban több gyümölcs, sok-sok lédús meggy, kis meggymag, füst, dohánylevél, fűszeresség. Jó savak, visszafogott tanninok, karakter. Közepes hossz. Jó ivású, ételekkel jól párosítható, az étvágyat is meghozza.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-06-14

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Mátra
  • Alkohol %

    12,0 %
  • Palackmennyiség

    453
  • Ár

    1900 ft
  • Fajtaösszetétel

    100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

Kézmíves bor, készítéséhez nem használtunk minimális kénen kívül semmilyen vegyianyagot és fajélesztőt sem.

Érlelési információk

6 hó tartályos érlelés, 8 hó hordós érlelés. Palackozva: 2014.02.

Laczkó Borház bemutatása

Családunk apraja – nagyja elmondhatja magáról, hogy a szőlőtőkék között nevelkedett. Szüret idején gyakran előfordult, hogy az éjféli harangszó a pince-feldolgozóban ért bennünket. Az első nagy szerelmem mégis egy másfajta csodálatos világ, a repülés lett, s máig tart. Visszakanyarodás a szőlészet-borászat felé 1994-ben történt, amikor megvásároltuk jelenlegi pincénket a Gyöngyöspatán lévő Bodics – tanyán. Az ezt követő évek a pince helyrehozatalával, a környékbeli apró parcellák összegyűjtésével, a lepusztult ültetvények kivágásával és újak telepítésével – egyszóval a Birtok kialakításával teltek. Első borunkat a 2009–es év terméséből készítettük, melyből a Szürkebarát a család régi ültetvényéről, a Kékfrankos szüleim házi kertjéből, míg a Merlot fevásárlásból származott. 2011 az igazi áttörés éve lehet. Közel 5 ha három éves telepítésről és 2 ha idősebb ültetvényről szüreteltünk kíváló minőségű termést, és készítettünk csodálatos borokat mind családunk mind pedig a minőségi borkedvelők legnagyobb örömére. Hitvallásunk : Igényes szőlőtermesztés, alacsony tőketerheléssel és minimális agrokémiával, a Borászatban hagyományos eszközök és eljárások alkalmazásával kíváló minőségű kézműves borok megalkotása.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!