A pincészet borbemutatása
Kézmíves bor, készítéséhez nem használtunk minimális kénen kívül semmilyen vegyianyagot és fajélesztőt sem.
Érlelési információk6 hó tartályos érlelés, 8 hó hordós érlelés. Palackozva: 2014.02. |
Laczkó Borház bemutatása
Családunk apraja – nagyja elmondhatja magáról, hogy a szőlőtőkék között nevelkedett. Szüret idején gyakran előfordult, hogy az éjféli harangszó a pince-feldolgozóban ért bennünket. Az első nagy szerelmem mégis egy másfajta csodálatos világ, a repülés lett, s máig tart. Visszakanyarodás a szőlészet-borászat felé 1994-ben történt, amikor megvásároltuk jelenlegi pincénket a Gyöngyöspatán lévő Bodics – tanyán. Az ezt követő évek a pince helyrehozatalával, a környékbeli apró parcellák összegyűjtésével, a lepusztult ültetvények kivágásával és újak telepítésével – egyszóval a Birtok kialakításával teltek. Első borunkat a 2009–es év terméséből készítettük, melyből a Szürkebarát a család régi ültetvényéről, a Kékfrankos szüleim házi kertjéből, míg a Merlot fevásárlásból származott. 2011 az igazi áttörés éve lehet. Közel 5 ha három éves telepítésről és 2 ha idősebb ültetvényről szüreteltünk kíváló minőségű termést, és készítettünk csodálatos borokat mind családunk mind pedig a minőségi borkedvelők legnagyobb örömére. Hitvallásunk : Igényes szőlőtermesztés, alacsony tőketerheléssel és minimális agrokémiával, a Borászatban hagyományos eszközök és eljárások alkalmazásával kíváló minőségű kézműves borok megalkotása.