A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Somogyi Pincésze - Bacchus Tanya

Somló


Szőlőtermesztési technológiánk kialakításakor törekszünk a minél kisebb környezetterhelési szint elérésére és fenntartására. Mivel fajtáink egy-két kivétellel későn érnek, így a szüretet általában október végén végezzük, annál is inkább, mivel a Somlón a filoxéra pusztítása után mi kezdtünk el elsőként újra foglalkozni az aszú típusú borok készítésével, és az ezek alapanyagához szükséges botrytizálódási folyamatot is be kell várnunk. A használt fajták: Hárslevelű, Furmint, Juhfark, Kövérszőlő, Kabar (Tarcal-10). Foglalkozunk szőlőszaporító alapanyag (sima alanyvessző és nemes oltóvessző) előállításával is. A mintegy 5 hektárnyi felület munkáit és a pincemunkákat családi összefogással, feleségemmel és három felnőtt fiú gyermekemmel közösen végezzük el. Mivel a két idősebb fiú más életpályát választott magának, így várhatóan a legfiatalabb viszi majd tovább a gazdálkodást, és hogy erre jól felkészüljön, jelenleg a Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karán ismerkedik az elméleti alapokkal. Több mint 20 évre visszatekintő kísérleteink eredményeképpen az évente elkészíthető, és értékesíthető desszertbor mennyisége reménykeltően növekvő tendenciát mutat, és a borvidék több termelője is megpróbálkozik tapasztalatainkat felhasználva a somlói édes bor előállításával. Borászati filozófiánk: a régi értékeket kívánjuk megmenteni úgy, hogy felhasználjuk a jelenlegi kor technológiai és technikai vívmányait is. Alapvetően az ászkolásos érlelést nagyon fontosnak tartjuk, de nem zárjuk ki a pórusmentes edények alkalmazását sem a borok fejlődésének bizonyos fázisaiban. Palackba töltés előtt minden bort minimum 6-8 hónapos, esetenként több éves fahordós érlelésnek vetünk alá, forgalomba hozatal előtt minimum 1 hónapig fektetve pihentetjük a palackokat. Borainkat helyben fogyasztva és kimérve, valamint a gasztronómiában palackozva értékesítjük. 2004-2006-ban meghatározó személyes közreműködésemmel kidolgozásra került a Somlói Borvidék Védett Eredetű Borainak Szabályzata. Jelenleg használt, a Szabadalmi Hivatalnál védett márkánk a minőségi borainknál az "Aranytűz", a desszertboroknál pedig a "Borgazmus".

Somogyi Pincésze - Bacchus Tanya borai

Cím

8481 Somlóvásárhely Somló hegy 1726 hrsz.

Telefonszám

Nincs adat

Megközelíthetőség

Az M8-as főútvonalon, Veszprémtől Nyugatra 47 km-re, a főúttól északi irányban kb. 800 métert kell haladni a pincészetig.

E-mail szolesz@t-email.hu

Honlap

Nincs adat

Borkóstoló

Tételszám

Nincs adat

Kóstoló ára

1500 Ft-tól

Borkorcsolya

igény szerint

Bejelentkezés

06-30-9472-198

Vendéglátás

Hidegkonyha

Nincs adat

Melegkonyha

Nincs adat

Szakmai profil

Alapítás éve

1977

Éves palackszám

10000

Szőlész

Somogyi Lajos, Somogyi Szilárd

Borász

Somogyi Lajos, Somogyi Szilárd

Termesztett fajták

furmint, hárslevelű, olaszrizling, juhfark, kövérszőlő, kabar

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!