Puklus Pincészet
Tokaj
A hagyományokat megőrizve, új stílusban a minőségért! Édesapánk, Puklus János 1974-ben alapította a pincészetünket. Birtokunk szőlőterületei Tokaj-Hegyalja legdélibb részén, Bodrogkeresztúr, Tarcal és Bodrogkisfalud első osztályú dűlőiben találhatók. 15 hektárnyi ültetvényt művelünk. Főbb szőlőfajtáink a furmint, a hárslevelű és a sárga muskotály, de megtalálható a zéta, a kövérszőlő, a gohér, a tarcal-sorozat és egy kis cabernet sauvignon és cabernet franc is. Szőlőfeldolgozónk korszerű, megfelel az új reduktív, illetve a hagyományos oxidatív technológia követelményeinek is. Boraink hagyományos tokaji érlelését négy kisfahordós pince segíti. Pincéink tárolókapacitása 2000 hektoliter, hagyományos gönci (136l) és szerednyei (180-220 l) hordókkal. A fahordós érlelés időtartamát mindig a bor egyénisége határozza meg, ez általában 3-5 év. Puklus Csaba és Puklus Péter
Cím3916 Bodrogkeresztúr Tarcali út 13. |
Telefonszám06-47-396-415 |
MegközelíthetőségBudapest-Szerencs-Bodrogkeresztúr |
|
E-mail puklusbor@puklusbor.hu |
Honlap http://www.puklusbor.hu |
Borkóstoló
Tételszám6-9 bor |
Kóstoló ára2600-3200 Ft |
Borkorcsolyapogácsa, sós rágcsálni való |
Bejelentkezés06-30-487-5735 |
Vendéglátás
Hidegkonyhavan |
Melegkonyhavan |
Szállás
Ágyszám7 szoba, 18 ágy (3 db kétágyas, 4 db háromágyas) |
ÁrNincs adat |
Szakmai profil
Alapítás éve1974 |
Éves palackszám30000 |
SzőlészCsalád |
BorászCsalád |
Termesztett fajtákfurmint, hárslevelű, sárga muskotály, kabar, kövérszőlő, zéta, gohér |
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!