A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Zéta Késői Szüretelésű

Puklus Pincészet Tokaji Zéta Késői Szüretelésű 2013

Véleményünk szerint

Harsány és nehéz illat, majd régi stílusú tokajiakat idéző íz. Erőteljes botritiszes karakter, aszalványokkal, szárított fügével és datolyával. Hosszú, diós-gesztenyés lecsengésű, oxidatívabb iskolázású bor, a sok cukor mellett némi savhiánnyal. Mindenképpen megosztó tétel, ahogy azt a szőlőfajta boraitól megszokhattuk.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2017-03-06

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    11,5 %
  • Palackmennyiség

    1500
  • Ár

    8000
  • Fajtaösszetétel

    100% zéta

Puklus Pincészet bemutatása

A hagyományokat megőrizve, új stílusban a minőségért! Édesapánk, Puklus János 1974-ben alapította a pincészetünket. Birtokunk szőlőterületei Tokaj-Hegyalja legdélibb részén, Bodrogkeresztúr, Tarcal és Bodrogkisfalud első osztályú dűlőiben találhatók. 15 hektárnyi ültetvényt művelünk. Főbb szőlőfajtáink a furmint, a hárslevelű és a sárga muskotály, de megtalálható a zéta, a kövérszőlő, a gohér, a tarcal-sorozat és egy kis cabernet sauvignon és cabernet franc is. Szőlőfeldolgozónk korszerű, megfelel az új reduktív, illetve a hagyományos oxidatív technológia követelményeinek is. Boraink hagyományos tokaji érlelését négy kisfahordós pince segíti. Pincéink tárolókapacitása 2000 hektoliter, hagyományos gönci (136l) és szerednyei (180-220 l) hordókkal. A fahordós érlelés időtartamát mindig a bor egyénisége határozza meg, ez általában 3-5 év. Puklus Csaba és Puklus Péter


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!