Puklus Pincészet bemutatása
A hagyományokat megőrizve, új stílusban a minőségért! Édesapánk, Puklus János 1974-ben alapította a pincészetünket. Birtokunk szőlőterületei Tokaj-Hegyalja legdélibb részén, Bodrogkeresztúr, Tarcal és Bodrogkisfalud első osztályú dűlőiben találhatók. 15 hektárnyi ültetvényt művelünk. Főbb szőlőfajtáink a furmint, a hárslevelű és a sárga muskotály, de megtalálható a zéta, a kövérszőlő, a gohér, a tarcal-sorozat és egy kis cabernet sauvignon és cabernet franc is. Szőlőfeldolgozónk korszerű, megfelel az új reduktív, illetve a hagyományos oxidatív technológia követelményeinek is. Boraink hagyományos tokaji érlelését négy kisfahordós pince segíti. Pincéink tárolókapacitása 2000 hektoliter, hagyományos gönci (136l) és szerednyei (180-220 l) hordókkal. A fahordós érlelés időtartamát mindig a bor egyénisége határozza meg, ez általában 3-5 év. Puklus Csaba és Puklus Péter