A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

18. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál 2009.

03. 24. - 09. 18.

, , 2009. szeptember 4-18. - BudapestKözép-Európa egyik legrangosabb szakmai rendezvényének számít a már tizennyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál, amely ismét több kísérőprogrammal kedveskedik majd a borkedvelő társadalom előtt. Több mint 200 borászat fog bemutatkozni 15 országból a kiállítás és vásár keretén belül, amellyel párhuzamosan Szüreti felvonuláson, Boregyetemen, Művészeti Kiállításon, Szüreti Sokadalmon, Jótékonysági Borárverésen vagy akár egy Gálakoncerten is részt vehetnek az érdeklődők. Érdemes tehát szeptemberben ellátogatni a Budai Vár ódon falai közé!

 

A programok:

Kiállítás és Vásár
Helyszín: Budavári Palota teraszai
Időpont: 2009. szeptember 9-13.

Nyitvatartás: 9-10-én 14-23 óráig,
11-én 12-23 óráig
12-13-án 10-23 óráig
Pénztárnyitvatartás: minden nap 22 óráig!

A rendezvény fő eseménye az 5 napon át tartó Borkiállítás és Vásár (Borfesztivál), amelyen Magyarország borászainak színe-java kínálja kóstolásra legszebb borait, valamint a hazai nedűk mellett neves borkereskedők és a vendégország jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül. A borkínálatban ott lesznek a hazai és a rangos nemzetközi versenyeken érmeket, díjakat nyert borok, valamint készítőik, akik szívesen válaszolnak az érdeklődők kérdéseire.
Törekszünk arra, hogy a Borfesztiválon múltunk méltán híres ételeit a magyar hagyományokat megőrizve mutassuk be, mégis alkalmazkodjunk a mai kor és az igényes közönség elvárásaihoz. Az egyszerűbb ételek mellett rengeteg ínyenc falat várja a vendégeket, többek között grill- és bográcsételek, halászlé, kemencében, egészben sült harcsa, haltöpörtyű, töki pompos, ropogós rétesek, péksütemények, szendvicsek, juh-, kecske-, tehénsajtok, borkorcsolyák.

Színpadi programok:
Öt napon át, két színpadon zajlanak ismert előadók hangulatos, élvezetes, színvonalas előadásai. A szombati nap főszereplői a néptánc együttesek, akik látványos népi viseletben mutatják be Magyarország számos vidékének táncait.

Borbíráló tréning:
A borversenyek szigorú, nemzetközileg elfogadott szabályok szerint, gyakorlott borbírák segítségével, a nagyközönség kizárásával zajlanak. A Borfesztivál vendégei számára ezt az ellentmondást próbáljuk feloldani. A VinAgora sátorban az érdeklődők idén is megismerkedhetnek a világ első borbíráló informatikai rendszerével, szakemberek segítségével egy órára borbírává válhatnak.

Szüreti felvonulás
Időpont: 2009. szeptember 12.
Magyar viseletünk, népzenénk, táncunk, alakoskodó szokásaink sokszínűségét idén mintegy 800 főt megmozgató szüreti felvonulásba foglalva mutatjuk be a közönségnek.
A menetet a vendégország hagyományőrzői, a magyarországi borvidékek elöljárói, borrendjei, borbarát egyesületei, valamint a borrégiókat képviselő néptánc együttesek tagjai alkotják.

Boregyetem
Időpont: 2009. szeptember 7-9.
A három nap alatt neves szakemberek segítségével laikusok, borkedvelők, szakmabeliek sajátíthatják el, illetve gyakorolhatják a borkóstolás tudományának alapjait. A résztvevők számos új információt kapnak a magyar bor múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Minden évben bemutatkozik egy vendégország legszebb boraival, borkultúrájával, és fogyasztási szokásaival.

Szüreti Sokadalom
Időpont: 2009. szeptember 5-6.
A Borfesztivált megelőző hétvégén a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban (Skanzen) zajló kétnapos Szüreti Sokadalom hagyományos kísérő rendezvénye a Borfesztiválnak. A hétvégi jókedvet kézművesek, néptánc együttesek, vásári komédiások és furfangos játékok biztosítják.
www.skanzen.hu

Jótékonysági borárverés
Időpont: 2009. szeptember 17.
A vacsorával egybekötött jótékonysági borárverésen a fogások között a felajánlott tételek termelőitől kóstolhatnak borokat a licitálók, érdeklődők. A hazai borászok kiváló borai kerülnek kalapács alá, a befolyt összeg idén is a Magyar Máltai Szeretetszolgálat céljaira kerül felajánlásra.

Gálakoncert
Időpont: 2009. szeptember 18. 19.30 óra
Helyszín: Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzett Hangversenyterem
A Borfesztivál kulturális programjának záró eseménye a Gálakoncert, amely a Művészetek Palotájában kerül megrendezésre az Óbudai Danubia Zenekar és Bogányi Gergely zongoraművész közreműködésével.

Jegyárak:
1. kategória: 7000.-
2. kategória: 5800.-
3. kategória: 4800.-
4. kategória: 3200.-
A jegyek megvásárlásárolhatóságáról bővebb információ a későbiekben.

Művészeti Kiállítás
A Magyar Nemzeti Galériában a Borfesztivál keretén belül minden évben nyílik egy kiállítás, ahol neves művészek borral kapcsolatos szobrai, képei, alkotásai kerülnek bemutatásra.

További információk:
www.aborfesztival.hu

 

 


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!