Borászati szeminárium
, , 2014. február 19. - Budapest, Soós István Borászati Szakképző Iskola
Február 19-én Borászati Szemináriumot tartanak a budafoki Soós István Borászati Szakképző Iskolában. Az esemény a borászoknak szól, főbb témakörei a következőek: a kontrollált malolaktikus erjesztés bemutatása gazdaságossági és funkcionális szempontból, új technológia fejlesztések a borászati erjesztés folyamatának optimalizálására és egyszerűsítésére valamint a belföldi és export piac keresleti oldala, avagy a mai fogyasztók ízlésvilága.
Program:
9:30-10:00 Regisztráció
10:00-10:15 MTKI Kft. köszöntő
10:15-11:10
A kontrollált malolaktikus erjesztés bemutatása gazdaságossági és funkcionális szempontból
Functional & Economic Aspects of Controlled Malolactic Fermentation
Ad van Etten, Global Sales Manager - wine, Chr. Hansen
11:10-12:00
Új technológia fejlesztések a borászati erjesztés folyamatának optimalizálására és egyszerűsítésére
New developments to optimize and simplify the wine fermentation operations
Roberto Pavesi, European Sales Manger, winemaker, Fermentis
12:00- 12:30 Kávészünet
12:30-13:15
A belföldi és export piac keresleti oldala, avagy a mai fogyasztók ízlésvilága
Workshop - nyitott, kerekasztal beszélgetés
Meghívott vendégek:
Export: Szövényi Viktória import-export manager, Stefano Cortecchia kereskedelmi igazgató Cortecchia
Fulvio & Figli Di Cortecchia Sergio S.A.S.
Belföld: Konyári János, borász;Varga József, KAM manager
13:15-14:00
Borbírálat hazai és nemzetközi borokból
Workshop - beszélgetés, kóstolás és tanácsadás hazai és külföldi szakemberekkel
külföldi, Hansen vagy Fermentis technológiával készült borok közös kóstolója
best practise, hazai, Hansen vagy Fermentis technológiával készült tételek közös kóstolója
résztvevők által hozott minták kóstolója, igény szerinti tanácsadással egybekötve
14:00-14:45 Ebéd
14:45-15:00 Nyereménysorsolás, szeminárium lezárása
Regisztrált résztvevők között egy wellness hétvége kerül kisorsolásra
A rendezvényen való részvétel DÍJMENTES, viszont regisztrációhoz kötött. Kérik részvételi szándékát legkésőbb 2014. február 16-ig jelezze az alábbi elérhetőségek egyikén:
Szendei Gergő: 30-512 15 48, gszendei@mtki.hu
A regisztráció, a szünet és az ebéd alatt kávé, tea, üdítő és sütemény áll a vendégek rendelkezésére.
Támogatók/kiállítók: Chr. Hansen, Fermentis, PentaClean, Soós István Borászati Szakképző Iskola, Bor és Piac, Borászportál, VinCE magazin
Soós István Borászati Szakképző Iskola, Tangazdaság
1221, Budapest, Jósika u. 2-18.
Ha a jövőben értesülni szeretnél a legfontosabb boros és gasztronómiai programokról, jelentkezz Társasági élet hírlevelünkre!
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!