A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Boregyetem 2009.

08. 12. - 09. 09.

, , 2009. szeptember 7-9. - Budapest, Magyar Kultúra Alapítvány Székháza



A három nap alatt neves szakemberek segítségével laikusok, borkedvelők, szakmabeliek sajátíthatják el, illetve gyakorolhatják a borkóstolás tudományának alapjait. A résztvevők számos új információt kapnak a magyar bor múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Minden évben bemutatkozik egy vendégország - idén Spanyolország - legszebb boraival, borkultúrájával, és fogyasztási szokásaival. Az előadásokon csak regisztrációval lehet részvenni!

 

A Boregyetem programja:

Szeptember 7. hétfő
CAVA – a spanyol minőségi pezsgő
1.
Előadó: Protić Péter - A Freixenet Csoport Közép-Kelet európai export igazgatója
• Főbb ismérvei, Katalán eredetvédelem, a tradicionális palackos erjesztés
• Összefoglaló a világ pezsgőpiacáról
• Miben különbözik a Cava a Champagne-tól?
• Praktikus tudnivalók: pezsgőbontás, felszolgálás, poharak
• Hány buborék van egy palackban?
Előadó: Protić Péter - A Freixenet Csoport Közép-Kelet európai export igazgatója
2.
Előadó: Gloria Collell - borász, a Freixenet Csoport bor nagykövete
• Pezsgő – több mint ünnepi ital
• Cava-k és ételek (a Cava-étel párosítás szabályai, néhány tökéletes párosítás)
• Sabrage – pezsgőnyitás szablyával

Szeptember. 8. kedd

Díszvendég: Freixenet Csoport – Spanyolország
1.
Előadó: Gloria Collell - borász, a Freixenet Csoport bor nagykövete
• Bevezetés a spanyol bortermelésbe
• Trendek és helyzetjelentés – ahogy ezt a Freixenet Csoport látja
2.
• Tempranillo mustra – Spanyol Tempranillok összehasonlító kóstolása borvidékenként (Főbb tulajdonságai; hol, hogyan művelik? Milyen bort ad?
3.
• Magyar Tempranillo – Az első hazai hírek a fajta szőlőjéről és boráról Saját tapasztalatait osztja meg velünk Gere Attila - villányi borász (1994-ben az Év Bortermelője)

Szeptember 9. szerda
Tokaji eredetvédelem, soproni borok
1.
Előadó: Szepsy István – tokaji borász
• A patinás múlt és a jelen vitái a jövő érdekében
2.
Előadó: Rigler Zsolt – a Bormarketring Műhely Nonprofit Kft. ügyvezetője
Közreműködnek: neves soproni borászok
• Fedezzük fel a Kékfrankost!
• Sopron – A kékfrankos fővárosa (fajta, terroir, tecnológia – sokszínűség egy borvidéken belül - hagyományos stílustól a biodinamikus gazdálkodásig)

Helyszín: Magyar Kultúra Alapítvány Székháza
Időpont: 2009. szeptember 7-9. 16-19 óráig
1 napos belépő: 4 200 Ft.
3 napos belépő:10 000 Ft.
(A háromnapos belépőt vásárlók ajándékba kapnak egy borfesztiválos cseppőrt, illetve lehetőségük van korlátozott számban kedvezményes belépő vásárlásra 1750 Ft-ért a Kiállítás és Vásárra)


További információk és jelentkezés:

www.aborfesztival.hu

Ha a jövőben értesülni szeretnél a legfontosabb boros és gasztronómiai programokról, jelentkezz Társasági Élet hírlevelünkre!

 

 


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!