A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Exkluzív mesterkurzus: ízesített párlatok és likőrök kóstolója

05. 11.

Budapest, Borkollégium



A borismerettel szorosan összefügg a párlatok világa is.

 

Nemcsak azért, mert ezek jelentős része szőlő-, bor- vagy törköly alapú, hanem mert ezen italok tudatos kóstolása meglehetősen hasonló módon zajlik a borokéhoz.


Középszintű tanulmányok esetén nélkülözhetetlen a megfelelő párlatismeret. Tapasztalatuk az, hogy hallgatóiknak ritkán adódik lehetőség minőségi párlatok kóstolására, ezért indították útjára a vadonatúj, exkluzív mesterkurzus-sorozatot, ahol a legfontosabb típusokat veszik sorra.


Utolsó állomásként az ízesített párlatokat és likőröket veszik górcső alá.

A kurzusra IDE kattintva tudnak jelentkezni.
 


Amiről szó lesz:
A különböző párlatféleségek kapcsán szó esik majd az alapanyagokról, azok feldolgozási módjáról, a lepárlás - és az esetleges érlelés - sajátosságairól. A fogyasztási trendekről, az italok stílusáról, azok változásáról, divatokról vagy - mert ilyen is akad - a divat elmúlásáról, az adott párlat népszerűségének csökkenéséről. A párlatokat a WSET Systematic Approach to Tasting Spirits -tudatos párlatértékelési módszere alapján kóstolják az érdeklődők.
 
Hogy mely párlatok kerülnek kóstolásra, azt részletesen megtekintheted ha IDE kattintasz.


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!