11. 27.
Exkluzív mesterkurzus: ízesített párlatok és likőrök kóstolója
05. 11.
Budapest, Borkollégium
A borismerettel szorosan összefügg a párlatok világa is.
Nemcsak azért, mert ezek jelentős része szőlő-, bor- vagy törköly alapú, hanem mert ezen italok tudatos kóstolása meglehetősen hasonló módon zajlik a borokéhoz.
Középszintű tanulmányok esetén nélkülözhetetlen a megfelelő párlatismeret. Tapasztalatuk az, hogy hallgatóiknak ritkán adódik lehetőség minőségi párlatok kóstolására, ezért indították útjára a vadonatúj, exkluzív mesterkurzus-sorozatot, ahol a legfontosabb típusokat veszik sorra.
Utolsó állomásként az ízesített párlatokat és likőröket veszik górcső alá.
A kurzusra IDE kattintva tudnak jelentkezni.
Amiről szó lesz:
A különböző párlatféleségek kapcsán szó esik majd az alapanyagokról, azok feldolgozási módjáról, a lepárlás - és az esetleges érlelés - sajátosságairól. A fogyasztási trendekről, az italok stílusáról, azok változásáról, divatokról vagy - mert ilyen is akad - a divat elmúlásáról, az adott párlat népszerűségének csökkenéséről. A párlatokat a WSET Systematic Approach to Tasting Spirits -tudatos párlatértékelési módszere alapján kóstolják az érdeklődők.
Hogy mely párlatok kerülnek kóstolásra, azt részletesen megtekintheted ha IDE kattintasz.
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!