A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

IV. Szent István Napi Borünnep Nagymaros

08. 18. - 08. 19.

Nagymaros, Fő tér 5.IV. Szent István Napi Borünnep Nagymaros - borkóstolás földön és vízen! Bikini koncerttel, tűzijátékkal, 12 borvidék 20 borászatával ünnepel Nagymaro; díszvendég a Mátrai Borvidék!

 

IV. Szent István Napi Borünnep Nagymaros

 

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre Nagymaroson a Szent István Napi Borünnep, a tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel a Fő tér alsó részén, a Béla király sétányon a Duna partján épül fel a Borutca, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Dunakanyarra.

 

A Nyugati pályaudvarról óránként induló vonatokkal kényelmesen eljuthatnak a városba, visszafelé éjfél után indul az utolsó vonat.  Augusztus 18-án 10.00 órakor nyit meg a Borutca, ami 24.00 óráig tart nyitva, 19-én 14.00-24.00 óra között kóstolhatják a kíváló borokat. A rendezvény hivatalos kóstoló poharát a Nagymarosi Borbarátok Körének standján vásárolhatják meg, illetve itt válthatják azt vissza.


Újdonság díszvendégünk, a Mátrai Borvidék részvétele; a két nap alatt más és más pincészetek mutatkoznak be. Ennek kapcsán hajókirándulást szervezünk borkóstolóva, 18-án 17.00-kor indul az egyórás borkóstolóval egybekötött hajókirándulás, melyen a Dominium és Szőke Mátyás pincészetek boraival lehet ismerkedni (jelentkezésről és jegyvásárlásról információ a facebook oldalon).

 

Mivel szabadtéri rendezvényről van szó, gondolunk négylábú kedvenceikkel érkező vendégekre is, idén „Kutyabarát” rendezvény címet is megkaptuk.

 

Látogatóink idén is szavazhatnak, hogy melyik bor nyerje el a  "Rendezvény bora"címet.  Mindkét nap színes programok (térzene, táncbemutatók, blues, jazz, utcabál) szórakoztatják az idelátogatókat. Szombaton egész délelőtt a termelői piacon válogathatnak a helyi termékek közül, délután 3-kor Vinkó József mesél a fröccs történetéről és dedikálja könyveit. Ezt követően Este a Bikini együttes lép fel. 19-én egész délután zajlanak a programok a kis és nagyszínpadon, este az X-faktor győztes Tóth Andrea lép fel, amelyet a hagyományos lampinos felvonulás és tűzijáték követ.

 

Résztvevő pincészetek:

Mátrai Borvidékről többek között  Szőke Mátyás és fia, Babiczki, Molnár és Fiai, Dominium, Gobri, Nyilas, Dubicz, Renée's Wine Heaven, Csernyik pincészetek és Abasári Bormanufaktúra borait kóstolhatják

 

Borháló Vác (Molnár Pincészet Mór, Pfneiszl Pincészet Sopron+1 meglepetés), Csányi Pincészet (Villány), Katona Borház (Balatonboglár), Koch Borászat (Hajós-Bajai Borvidék), Laposa Borbirtok (Badacsony), Mokos Pincészet (Villány), Monavin (Áts Károly Tokaj, Balla Géza Erdély), Palkó Borok (Abaújszántó/Tokaj) Sárosdi Pincészet (Szekszárd), Borgarázs Manufaktúra (Dunabogdány) Heininger Pincészet (Nagymaros), Varsányi Pincészet (Eger), VinArt (Villány).


A rendezvény látogatása ingyenes!

 

Kontakt:


Plentner Katalin

E-mail:  plentner.katalin@nagymaros.hu
Cím: 2626 Nagymaros Fő tér 14.

Telefonszám: 27-595-100

Facebook oldal ITT. 

 


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!