A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Renaissance des Appellations és a Terroir Club közös kóstolója

10. 22. - 11. 22.

, , 2008. november 22. – Budapest, Festetics PalotaTalán nem is vettük észre, de a Terroir Club immár második éve kutatja fel számunkra ars poeticájuk szerint, a termőhelyük harmóniájának teljes tiszteletével készített európai borokat. És bár a 28 pincészetből és általában 200 borból, pezsgőből és pálinkából álló készleteik bemutatása lenne éppen érdektelen, a kétéves születésnap alkalmából ennél is nagyobb dobásra készülnek. Tudniillik egy olyan nemzetközi borászszervezetet hívtak meg Magyarországra, akik viszonylag ritkán tartanak a térségünkben kóstolót.

 

A Renaissance des Appellations, vagy angolul a Return to Terroir nevű szövetséget a világhíres Loire-i borász, Nicolas Joly alapította 2001-ben. A 13 európai és új-világi országból származó több mint 150 pincészet célja, hogy garantálják tagjaik hűségét a termőhely kifejeződéséhez és a magas minőséghez. A természethez való közelséget a minél természetesebb szőlőművelésben és borkészítésben látják, így kizárólag olyan borászat lehet tag, amely legalább három éve ellenőrzötten organikus vagy biodinamikus technológiát alkalmaz.

A szervezet tagjai évente öt-hat alkalommal tartanak kóstolót szerte a világban. 2008-ban a Terroir Club meghívásának és több hónapos egyeztető munkájának köszönhetően Franciaország, Németország, Kanada, Olaszország, Brazília és Svédország mellett Magyarország is egy kóstoló helyszínét adja majd.

A teljes csapatból 37 pincészet jelzett vissza, hogy a borász vagy a birtokigazgató képviseletével részt vennének az eseményen, közöttük valószínűleg kuriózum értékünk miatt több olyan nagy név is szerepel, akiket egyébként máshol meglehetősen nehéz elcsípni. A nemzetközi csapat mellett a szervezők természetesen nem feledkeztek el a hazai termelőkről sem, így a Renaissance des Appellations engedélyével a kóstolót kibővítették a portfoliójukba tartozó borászatokkal, akik ugyan nem tagjai a szervezetnek, viszont sokuk egyébként is bio vagy biodinamikus szellemben készítik boraikat.

A kóstolón részt vevő magyar birtokok:
Bott Pince, Demeter Zoltán, Királyudvar, Hollóvár (Takács Lajos), Karner Gábor, Ráspi, Tokaj Nobilis, Pelle Párlatház, Maurer Oszkár, Bott Frigyes, Melecky Tibor és Sütő Zsolt (Strekov 1075), Tokaj Pendits

A Renaissance des Appellations tagok az előzetes jelentkezés alapján:

Franciaországból:
Domaine Pierre Frick (Alsace), Domaine Marc Tempé (Alsace), Domaine Kreydenweiss (Alsace), Domaine Josmeyer (Alsace)
Domaine Leroy (Bourgogne)
Domaine Ferran (Bordeaux), Château Lagarette (Bordeaux), Château Le Puy (Bordeaux)
Champagne Fleury (Champagne), Champagne Leclapart (Champagne), Champagne Bedel (Champagne)
Domaine André et Mireille Tissot (Jura)
Domaine Leon Barral ( Languedoc Roussillion), Domaine du Traginer ( Languedoc Roussillion), Domaine Cazes ( Languedoc Roussillion)
Domaine de Château Gaillard (Loire), Château Tour Grise (Loire), Coulée de Serrant (Nicolas Joly) (Loire), Domaine Saint Nicolas (Loire), Pierre Breton (Loire)
Château Sainte Anne (Provence)
Domaine du Coulet (Rhone), Domaine de Villeneuve (Rhone), Domaine Viret (Rhone). Montirius (Rhone) 

Ausztriából:
Nikolaihof Wachau
Weingut Schönberger
Weingut Geyerhof
Meinklang 

Spanyolországból:
Albet i Noya
Descendientes de J. Palacios
Alvaro Palacios
Telmo Rodriguez 

Olaszországból:
Cosimo Maria Massini
Azienda Agricola Campinuovi
Poggio Trevvalle
Cascina degli Ulivi
Borc Dodon
Fabbrica di San Martino
Terre a Mano 

Szlovéniából:
Čotar

A rendezvény időpontja:
2008. november 22. 11:00-18:00

A rendezvény helyszíne:
Festetics Palota – 1088 Budapest, Pollack Mihály tér 3.
www.festeticspalota.hu

Jegyvásárlás:
A korlátozott számú belépőjegy előzetesen megvásárolható a Terroir Clubban 9 900 forintért, illetve amennyiben a marad, a helyszínen 12 900 forintért.

Terroir Club
Európa Természethű borai – Borlelőhely és biztonságos borraktározás
1037 Budapest Csillaghegyi út 13.
Tel:  +36 1 453 6023 
Fax: +36 1 453 6026
E-mail: info@terroirclub.hu
Web: www.terroirclub.hu

 

 


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!