Rosalia - Rosé Garden 2013
, , 2013. május 10-12. - Budapest, Gesztenyés kert
A Budavári Borfesztivál bemutatja: "Halló, Rosalia? Végre tudunk beszélni. Ráértek hétvégén a gyerekekkel? Most rendezik Budán a Gesztenyés kertben a Rosé fesztivált, ahol tavaly éjfélig borozgattunk! Képzeld, aki rosé színű ruhában érkezik, egy szál rózsát, vagy cseppőrt kap ajándékba! Szuper, nem? Mi biztosan megyünk, csak nem tudom eldönteni, hogy a lazac színű nyári ruhámat vagy a barackvirág színű szoknyámat vegyem-e fel. Segíts, kérlek! Válasszam a korall árnyalatú blúzomat egy fehér nadrággal? Hozd az uradat is, mert lesz Rosé Mustra, ahol több mint 80 féle Rosét kóstoltatnak a borászok. Hogy mondod? Persze, hogy a Larus Étterem teraszán eszünk, nem hagyjuk ki most sem azt az isteni kemencében sült kacsát és a grill kolbászt. Ja, és a legfontosabb: fantasztikus lesz az esti koncert! Halló, Rosalia!? Rosalia!"
2013. május 10 - 12.
Gesztenyés kert, Larus Étterem (12. kerület, Csörsz utca – Sirály sétány)
Ha májusi napsütés, akkor Rosalia! A gesztenyefák árnyékában sétálgatva hamisítatlan fesztiválhangulatban ismerheti meg Magyarország roséinak ezer arcát. Jöjjön el, és válassza ki idei kedvenc rosé borát!
Május 10-12. között a Gesztenyés kertben és a Larus Étterem teraszán széles borkínálat, ezen belül kiemelt rosé-paletta várja a borkedvelőket. A borokhoz Buday Péter, a Larus Étterem séfje állított össze olyan menüt, melyben mindenki megtalálja kedvenc ízeit. Minden nap az első 100, poharat vásárló vendég, aki rosé színű ruhában érkezik, egy szál rózsát vagy cseppőrt kap ajándékba!
Gasztronómia
A Larus Étterem igazi fesztiválos hangulathoz illő ételekkel várja a Rosaliára érkezőket. Amit Buday Péter megálmodott: babgulyás üstben főzve, ropogós kacsacomb kemencében sütve, grillezett házi kolbász, szárnyas grill nyárs, tengeri hal nyárs, grillcsirke, tortilla, mangalica szendvics, kemencében sült burgonya, házi savanyúságok, sajttálak és császármorzsa baracklekvárral, csak hogy néhány említésre kerüljön.
Színpad
A színpadon izgalmas zenei produkciók adnak hangulatot a borozgatáshoz. Május 10-én, pénteken este Micheller Myrtill és zenekarának, a Swinguistique vadonatúj műsora lesz hallható, amely a múltszázad Franciaországát idézi, francia és angol nyelvű dalokkal, vidám gipsy swing stílusban. Myrtillt a műsorban két gitár, nagybőgő és dob kíséri.
Szombat este a Hot Jazz Band lép fel. „Hot jazz” - a kifejezést a jazz leírására használják, különösképp a korai jazz-re és a swingre vonatkozóan, utalva izgalmas és energikus természetére. A zenekar az 1920-as, '30-as, '40-es évek melódiáinak hiteles tolmácsa, a háború előtti magyar filmek slágereinek és a jazzkorszak népszerű amerikai szórakoztató-zenéjének eredethű megszólaltatója.
Vasárnap az iLLfon gT játszik mindenki számára ismerős Illés, Fonográf, Generál és LGT dalokat a ’70-es évekből. A zenekar tagjai korábban megfordultak a Hobó Blues Band, Takács TamásDirty Blues Band, Universal és a Kovács Katit kísérő zenekarokban, valamint közreműködtek több zenés színházi produkcióban is. De ami még fontosabb, hogy a csapat egy ősrégi baráti társaságból állt össze, akikkel a műsorukban elhangzó dalokat évtizedek óta együtt énekelik.
Gyerekeknek
A Rosalia ideális programja lesz a kisgyermekes családoknak is, hiszen a rendezvény alatt a Larus Étterem megújult játszókertje és a MOM Kulturális Központ nagy játszótere várja a kicsiket. Vasárnap a gyerekeknek szól a Délelőtti prograMOM: kézműves műhelyben parafadugóból készíthetnek játékokat, dísztárgyakat, ebéd előtt a Tündök zenekar koncertje és a Budai Babszem Táncegyüttes táncbemutatója szórakoztatja őket. Ezután a zenekar és egy táncoktató megtanítja a kicsiket néhány vidám tánclépésre. Szombaton és vasárnap ingyenes arcfestéssel válhatnak a gyerekek is igazi fesztiválozókká.
Nyitva tartás:
Május 10. Péntek 14-23 óra között
Május 11. Szombat 10-23 óra között
Május 12. Vasárnap 10-21 óra között
Belépés: ingyenes. Kóstoláshoz 700.- ért kristály kóstolópohár vásárolható.
További információk: http://www.rosalia.hu/
Ha a jövőben értesülni szeretnél a legfontosabb boros és gasztronómiai programokról, jelentkezz Társasági Élet hírlevelünkre!
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!