A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Szüreti felvonulás

08. 05. - 09. 13.

, , 2008. szeptember 13. – Budapest, Budai várEgy olyan országban, amely messzeföldön híres boráról, a szüret az egyik legfontosabb esemény. Bár ilyenkor csendbe burkolózik a város és falu egyaránt, a hangzavar és a dolgos munka nem marad el, csak a szőlőültetvényekre költözik. Így volt ez régen, van ma is, és lesz a jövőben is. Minthogy ilyenkor kicsi és nagy, nő és férfi együtt dolgozik a tőkék között, kialakultak olyan szokások, melyek az idő során hagyománnyá fejlődtek és rögzültek népszokásainkban.

 

Ezeket a szokások szeretnék szeptember 13-án feleleveníteni a Budai várban egy Szüreti felvonulás keretén belül. Ahogy régen a Vár-hegyen és környékén sokat áldoztak Bacchus oltárán ebben az időszakban, úgy most sem lesz másképp! Az oltáron borvidékek elöljárói, borbarát egyesületek, borrendek, néptáncosok fognak áldozni produkcióikkal, amik forgószínpad-szerűen fog zajlani, vagyis 10 percenként felváltva, egy-egy új helyszínen kerülnek elő a dallamok és dramatikus szokások. Az útvonal a következő: a Szentháromság tér - Táncsics Mihály utca - Bécsi Kapu tér - Kapisztrán tér - Országház utca - Szentháromság tér. A végén pedig a fesztiválszínpadhoz vonulnak, ahol 40-40 percben mindenki bemutathatja szüreti produkcióját!

Időpont: 2008. szeptember 13.
Helyszín: a Szentháromság tér - Táncsics Mihály utca - Bécsi Kapu tér - Kapisztrán tér - Országház utca - Szentháromság tér

További információk:
www.aborfesztival.hu

Ha a jövőben értesülni szeretnél a legfontosabb boros és gasztronómiai programokról, jelentkezz Társasági élet hírlevelünkre!

 

 


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!