A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

WSET felsőfok - WSET® Level 3 Award in Wines

04. 17. - 04. 26.

Budapest, Borkollégium



A felsőszintű bortanfolyamot azon hallgatóknak ajánljuk, akik szakmájukban, vagy magánéletükben szeretnék kamatoztatni mély és átfogó elméleti és gyakorlati tudásukat, felfedezve a teljes világ bortérképét.

 

WSET felsőfok - WSET® Level 3 Award in Wines

 


A WSET felsőfok (WSET® Level 3 Award in Wines) tanfolyam célközönsége az a borkedvelő réteg, amely részletes információt szeretne kapni a szőlőtermesztés és a borkészítés kérdéseiről, a világ borvidékeiről és szőlőfajtáiról. A kurzus után a hallgatók képesek lesznek pontos minősítést adni a borokról, valamint a megszerzett tudásukat hasznosítva magabiztosan tudják elmagyarázni a bor stílusát és minőségét.
 
A többnapos tanfolyamot vizsga követi, sikeres teljesítés esetén WSET oklevelet és kitűzőt kapnak a hallgatók.


Kiknek ajánljuk?

  • Borkedvelőknek, a borok iránt komolyan érdeklődőknek, akiknek fontos a nemzetközileg elismert végzettség.
  • Azoknak, akik a borszakmában helyezkednének el, elsősorban külföldön.
  • Vendéglátásban, gasztronómiában, kereskedelemben dolgozóknak, akiknek fontos az idegennyelvű, nemzetközileg elismert vizsga.
  • Magabiztos nyelvtudással rendelkezőknek.

 
Ha nem elsődleges szempont számodra a nemzetközileg elismert oklevél megszerzése, de szívesen tanulnál a témáról, akkor válaszd a szinttel azonos magyar nyelvű kurzust, a Borkollégium felsőfokú bortanfolyamot.

 


Elméleti ismeretek:

Bevezető, kóstolás felsőfokon
Technológia - a szőlészet és borászat kérdései
Pezsgők, habzó- és gyöngyözőborok, Champagne
Franciaország, Itália, az Ibériai-félsziget borai
Németország, Ausztria, Magyarország és Görögország borászata
Az Újvilág (Észak- és Dél-Amerika, Dél-Afrika, Ausztrália, Új-Zéland) borai
Erősített borok a világban

 
Kóstolás:

hogyan kell bort kóstolni, leírni a borok legfőbb jellemzőit, értékelni azok minőségét a WSET Level 3 szisztematikus borkóstolási segédletének (WSET SAT) használatával
A tanfolyamon kóstolt borok száma: 75-83

 
A tanfolyam menete
A nappali kurzust hét napra szervezzük, két hétre bontva (általában szerda-szombat, majd a következő héten csütörtök-szombat), naponta reggel 9.00-től este 18.00 óráig, közben egy óra ebédszünettel (az esti tanfolyamok tizennégy alkalmat jelentenek, hetente egyszer).


Időpontok:
2020. április 17., 18., 19., 23., 24., 25., 26. (09:00-18:00)


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!