A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Ábránd

Revolution WineZ - RWZ Ábránd 2012

Véleményünk szerint

A szalmasárga színárnyalatot magára öltő bor illata intenzív, mézes, érett, sőt akár aszalt sárgabarackos, naspolyás jegyeket fejt fel magából. Az íz is e karakter szellemében folytatódik, benne meghatározónak bizonyulnak az illatban leírtak mellett a fűszeres, gyantás, gyógynövényes zamatok, és felbukkan az ásványosság is. A szerkezet közepes testből és savtartalomból, valamint az ezeket egy lépéssel megelőző alkoholérzetből épül fel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-02-18

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  800
 • Ár

  4000-4500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  60% hárslevelű
  35% furmint
  5% sárga muskotály

A pincészet borbemutatása

Színe szalmasárga, illatban kajszibarackos jegyek. A korty zamatos, melyet lendületes savak vezetnek be és ásványos aromák kísérnek a barackos lecsengésig. Utóízben újraéljük a bort; tésztákhoz ajánljuk. Hegyközség / Dűlő: Mád / Kishegyek; szüret időpontja: 2012. október 8.; átlagos tőketerhelés: 4-6 fürt / tőke; szüret módja: kézi Erjesztés ideje: 1 hét; erjesztési hőmérséklet: 20 Celsius-fok; erjesztés módja: irányított erjesztés acéltartályban; érlelési eljárás: acéltartályban; érlelés ideje: 8 hónap; palackozás ideje: 2013. május 29.; kiszerelés: 0,75 l-es palack natúr parafa dugóval zárva.

Érlelési információk

8 hónapos tartályos érlelés.

Pinceidő

5-6 év

Hol vásárolható meg

Drop Shop; Mozsár Kávéház; Winovonka; Decanter Borszaküzlet

Revolution WineZ - RWZ bemutatása

A pincénket 2010-ben a családi előzményeket magunk mögött hagyva Mezőkövesden, egészen új alapokra helyezve alakítottuk ki, közel három jelentős borvidékhez: Tokaj-Hegyalja, Mátra, és a Bükk. A forradalmunk - ahogyan borászatunk is - személyes történetünk: borainkat áthatja a termőhely tisztelte és a törekvés, hogy a terroir legszebb arcát mutassuk meg. Célunk megvalósítása során nem tűrjük a megalkuvást: "édes vörös" nincs!


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!