A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pirkad

Revolution WineZ - RWZ Pirkad 2012

Véleményünk szerint

A pohárba szagolva érett tónusú almás, sárgadinnyés, nektarinos jegyeket érzünk, amelyet fűszeresség és puncs egészít ki. A kezdetben erőteljesen fellépő illat idővel visszafogottabbá válik. A korty lendületes, ízében sokkal több fiatalságot tükröz, mint arra az illat alapján számítottunk. Az aromatikát a citrusosság, a mineralitás és hordós érlelés ízei építik fel, amelyek jól működnek együtt. Jelentős beltartalommal bír a bor, mind testében, mind alkoholtartalmában a közepes szintet meghaladja. Lecsengésében karamelles, vaníliás asszociációkkal zárul.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-03-11

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  600
 • Ár

  5000-5500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

A pincészet borbemutatása

Színe szalmasárga, illatban trópusi gyümölcsök: ananász, kókusz. A korty telt, melyet karakteres savak és nyers mineralitás dominál; háttérben keserű mandula. Lecsengése hosszú, sós. Stílusgyakorlat a mádi talajról. Felfedezők figyelmébe. Hegyközség / Dűlő: Mád / Kisegyek. Szüret időpontja: 2012. október 8. Átlagos tőketerhelés: 4-6 fürt / tőke. Szüret módja: kézi Erjesztés ideje: 1 hét. Erjesztési hőmérséklet: 23 fok. Erjesztés módja: irányított erjesztés acéltartályban. Érlelési eljárás: közepes- és kisméretű hordókban. Érlelés ideje: 8 hónap. Palackozás ideje: 2013. május 29. Kiszerelés: 0,75 l-es palack natúr parafa dugóval zárva. Amikor elkezdtük felépíteni borászatunkat, mindennél jobban szerettünk volna egy részletgazdag, igazán komplex Furmintot készíteni. Ehhez az elképzelésünkhöz választottuk ki mádi területünket a Kishegyek-dűlőben. Ez a terület egy riolittufás vulkáni kúp tetején található, ebből ered e borunk páratlan mineralitása. Számunkra ez a bor jelképezi a kezdetek várakozással és ígéretekkel teli pillanatát, egyúttal a törekvést és a töretlen lendületet, ami minden forradalom mozgatórugója: így kapta e borunk a Pirkad nevet. Ebben a borban kívánjuk megmutatni a mádi dűlőkben rejlő részletgazdagságot, és egyúttal bizonyítani, hogy egy komplex fehérbor is képes betölti a "nagy vörös" szerepét a magyar gasztronómiában és az ünnepi asztalnál egyaránt.

Érlelési információk

8 hónapos tölgyfa hordós érlelés.

Pinceidő

5-6 év

Hol vásárolható meg

Drop Shop; Mozsár Kávéház; Winovonka; Decanter Borszaküzlet

Revolution WineZ - RWZ bemutatása

A pincénket 2010-ben a családi előzményeket magunk mögött hagyva Mezőkövesden, egészen új alapokra helyezve alakítottuk ki, közel három jelentős borvidékhez: Tokaj-Hegyalja, Mátra, és a Bükk. A forradalmunk - ahogyan borászatunk is - személyes történetünk: borainkat áthatja a termőhely tisztelte és a törekvés, hogy a terroir legszebb arcát mutassuk meg. Célunk megvalósítása során nem tűrjük a megalkuvást: "édes vörös" nincs!


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!