A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Bácsi dűlő Badacsonyi Olasz rizling

Borbély Családi Pincészet Bácsi dűlő Badacsonyi Olasz rizling 2009

Véleményünk szerint

A bor diszkrét illatában kamilla, mandula és szezámmag érezhető. A kortyot is a tisztaság, a finoman megjelenő aromák jellemzik, közöttük a korábban felsoroltakat kiegészítve egy ásványos vonal nyer teret. A testhez és alkoholtartalomhoz illő savgerinc meghatározó az ízképben, mégsem túlzó a megnyilvánulása. Semmiképpen sem érdemes aláhűteni ezt a bort. Egy ebédre fogyasztott könnyed csirkeétel mellé ajánljuk, már csak azért is, mert egy nyugodt délután esetén, megihatunk belőle még néhány pohárnyit.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-09-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  1000
 • Ár

  1600-2000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

A Bácsi dűlő ajándékát a hagyományokhoz ragaszkodva nagy tölgyfahordóban 3 hónapig érleltük. A bazalt alapú, agyagos talajnak köszönhető nagy komplexitású, keserű mandulára emlékeztető utóízű és magas Magnézium tartalmú kiváló bor. Fogyasztását 11-13 fokra hűtve ajánljuk.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés: 3,5 hónap nagy tölgyfa hordós érlelés.

Pinceidő

10 év

Hol vásárolható meg

Selection.hu, Szent István Borszaküzlet, Firkász Étterem, Pincénél és honlapjukon szélesebb partneri kör is megtalálható

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!