A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Olaszrizling Ilona Dűlő

Spiegelberg Borpince Somló, Vinum Somlaicum Olaszrizling Ilona Dűlő 2001

Véleményünk szerint

És megint összekoccantak a bazaltkockák! Még szikrázik, olyan ásványos. Mind ízében, mind illatában kergetőznek az édes és a kesernyés jegyek. Édes virágok és keserű mandula. Mély, komoly bor, hosszú lecsengéssel. Ha filmhez párosítjuk, az lehetne a Casablanca, egész édes-keserű, romantikus, fekete-fehér világával. Vagy megkóstolhatunk mellé egy kevésbé édes mandulatortát is.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2007-08-01

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Somló
 • Alkohol %

  12.2 %
 • Palackmennyiség

  1385
 • Ár

  2500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% Olaszrizling

A pincészet borbemutatása

A bor színe intenzív szalmasárga, még zöldes reflexekkel. Illata jellegzetesen somlói, hosszabb levegőztetés után érett, mézes, ásványos jegyekkel és finoman ászkolt, tölgyes díszitéssel nyílik. Kóstolva száraz, savai kicsit hangsúlyosak, de jól strukturált bor, melyben gazdag mineralitás, finom mandulás kesernyésség és a hordó megfelelő használata érezhető. Ízvilágában talán egy kis botrytises jelleg is érezhető, mely hosszú utóízében is megjelenik.

Érlelési információk

Nagyfahordós érlelés

Hol vásárolható meg

Kehely és Kör Borstúdió

Spiegelberg Borpince Somló, Vinum Somlaicum bemutatása

Spiegelberg István német-magyar származású. 1993 óta gazdálkodik a Somló hegyen, ő alapította a Vinum Somlaicum Bortásulást. Közel két hektáron gazdálkodik a Somló hegy délnyugati oldalán, az Ilona dűlőben a Szent Ilona kápolna és a Séd forrás között. Borai között megtalálhatóak a Somlóra jellemző fajtaborok és különleges házasítások is.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!