A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Badacsonyi Olasz rizling Bácsi dűlő

Borbély Családi Pincészet Badacsonyi Olasz rizling Bácsi dűlő 2011

Véleményünk szerint

A határozott fellépésű illat propoliszos, trópusi gyümölcsös jegyekből, valamint ásványokból és fűszerekből épül fel; az illatvilág elemei egybesimulnak. Kóstoláskor közepes testet, ennél egy fokkal magasabb alkoholtartalmat és alacsonyabb savakat érzünk. Az összképet az érettséget mutató szerkezeti elemek, az ásványos ízek és a gyógynövényes kesernyésség határozza meg. Halat sütnénk hozzá.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-06-13

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  2300
 • Ár

  2000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

A Bácsi dűlő a Csobánc mellett húzódó deli fekvésű vulkáni fennsík. Az innen szüretelt bort a hagyományokhoz ragaszkodva 500 literes tölgyfahordóban 6 hónapig érleltük. A bazalt alapú, agyagos talajnak köszönhető nagy komplexitású, keserűmandulára emlékeztető utóízű és magas magnézium tartalmú, kiváló bor.

Érlelési információk

Érlelés: 2/3-a 5 hónapot 500 literes tölgyfahordóban erjedt és érlelődött, 1/3-a tarályban. Majd palackozás után 6 hónapot pihent forgalmazás előtt a pincében.

Pinceidő

3-5 év

Hol vásárolható meg

Selection Delicates, Pampetrics Borkereskedés, Pohárszék Borbár, Vinopolis

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!