A pincészet borbemutatása
Az egykor híres, majd méltatlanul kezelt Egerszóláti Olaszrizling igazi nagyságát megmutató bor a Kántor-tag (korábban: Tagi) dűlőből. Hagyományos, fahordóban erjedt és érlelt, nagytestű magyar fehérbor. A 2009-es évjáratban tökéletesen beérett és egészséges szőlőt tudtunk szüretelni. Ebből készült ez az igazi szóláti olaszrizling, az azokra jellemző gyümölcsös-virágos ízekkel és illatokkal. A Kántor-tag esetében talán az akác emelkedik ki a többi közül: a bor illata és íze az akác virágára, és mézére emlékeztet. Fogyasztását 12-14 fokon ajánljuk. Készült: ötszáz palack. Tízéves tőkék terméséből készült. A bogyózást 12 órás héjon áztatás követte, majd préselés és mustszűrés. A bor egy négy hektoliteres használt tölgyfa hordókban erjedt ki, majd tíz hónapig érlelődött ugyanott.
Érlelési információkTíz hónap tölgyfahordós, majd hat hónap palackos érlelés. |
PinceidőFogyasztható, érlelhető. |
Hol vásárolható meg
Pincénél, Radovin, Budai Borvár
Gál Lajos Pincészete bemutatása
A birtok célja olyan hagyományos egri bor előállítása (hagyományos technológiával), amelyet a ma embere is megért és értékel. Legfontosabb boraink: Egerszóláti Olaszrizling és Egri Bikavér