A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kántor tag Egerszóláti Olaszrizling

Gál Lajos Pincészete Kántor tag Egerszóláti Olaszrizling 2009

Véleményünk szerint

Gyümölcsös jegyektől gazdag az illat, kifejező benne a sárgadinnyére, őszibarackra, almára emlékeztető asszociáció. Érdekes, hogy bár végig megmarad ez a dússág, ahogy levegőt kap a bor, illata mélyülni, komolyodni kezd. A kortyban erőteljesen jelenik meg egy gyógynövényes, keserűmandulás, minerális, aszalt gyümölcsös ízvonal, amely egy telt, olajos testre tapad. A savérzet lágynak hat, a lecsengés hosszú. Tálaljunk hozzá vadszárnyast mazsolával, szarvasgombával sütve!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-09-13

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  14.5 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  5000-6500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Gál Lajos Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Az egykor híres, majd méltatlanul kezelt Egerszóláti Olaszrizling igazi nagyságát megmutató bor a Kántor-tag (korábban: Tagi) dűlőből. Hagyományos, fahordóban erjedt és érlelt, nagytestű magyar fehérbor. A 2009-es évjáratban tökéletesen beérett és egészséges szőlőt tudtunk szüretelni. Ebből készült ez az igazi szóláti olaszrizling, az azokra jellemző gyümölcsös-virágos ízekkel és illatokkal. A Kántor-tag esetében talán az akác emelkedik ki a többi közül: a bor illata és íze az akác virágára, és mézére emlékeztet. Fogyasztását 12-14 fokon ajánljuk. Készült: ötszáz palack. Tízéves tőkék terméséből készült. A bogyózást 12 órás héjon áztatás követte, majd préselés és mustszűrés. A bor egy négy hektoliteres használt tölgyfa hordókban erjedt ki, majd tíz hónapig érlelődött ugyanott.

Érlelési információk

Tíz hónap tölgyfahordós, majd hat hónap palackos érlelés.

Pinceidő

Fogyasztható, érlelhető.

Hol vásárolható meg

Pincénél, Radovin, Budai Borvár

Gál Lajos Pincészete bemutatása

A birtok célja olyan hagyományos egri bor előállítása (hagyományos technológiával), amelyet a ma embere is megért és értékel. Legfontosabb boraink: Egerszóláti Olaszrizling és Egri Bikavér


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!