A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Badacsonyi Olasz rizling Jégbor

Borbély Családi Pincészet Badacsonyi Olasz rizling Jégbor 2008

Véleményünk szerint

A bor aszalt barackra emlékeztető illatának a teafüvek adnak mélységet, és az egész illatvilágot egy mézes, méhviaszos réteg borítja. A kortyot ízlelve előbb - az aromák mellett a szerkezeti erők egyensúlyát is meghatározó - mézes és citrusos jegyek játékát élvezzük, de ezek mellett szépen visszatér a korábban már felbukkanó kajszi lekvár is. Készítsünk hozzá citrommal vagy zöldcitrommal fűszerezett túrótortát.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-04-18

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  11.0 %
 • Palackmennyiség

  500
 • Ár

  7-8000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

December 30-án, hajnali órákban -8 oC-os hidegben a Csángó dűlőben szüretelte a család a fagyott Olasz rizling szőlőt. Nehézkes préselést és hosszú erjedést követően 150 g/l maradék cukor és magas komplexitás gazdagítja a természet ritka ajándékának számító csodás borkülönlegességet. Fogyasztását 10-13 oC-ra hűtve ajánljuk.

Érlelési információk

Tartályos erjesztés és élelés.

Pinceidő

10 év

Hol vásárolható meg

Selection.hu, Szent István Borszaküzlet, Pincénél és honlapon szélesebb partneri kör

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!