A pincészet borbemutatása
December 30-án, hajnali órákban -8 oC-os hidegben a Csángó dűlőben szüretelte a család a fagyott Olasz rizling szőlőt. Nehézkes préselést és hosszú erjedést követően 150 g/l maradék cukor és magas komplexitás gazdagítja a természet ritka ajándékának számító csodás borkülönlegességet. Fogyasztását 10-13 oC-ra hűtve ajánljuk.
Érlelési információkTartályos erjesztés és élelés. |
Pinceidő10 év |
Hol vásárolható meg
Selection.hu, Szent István Borszaküzlet, Pincénél és honlapon szélesebb partneri kör
Borbély Családi Pincészet bemutatása
A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.