A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Hajnóczy Olaszrizling

Homola Pincészet Hajnóczy Olaszrizling 2013

Véleményünk szerint

Színe halvány. Illatában dominál a fa, mellette sárga virágok, citrusok, érett barack és alma tobzódnak. Kis ásványosság, zöldfűszerek is megjelennek. Az illat gazdag, de nem intenzív. A kortyban a jelentős hordó érzet mellé jelentős sav társul (7,1 g/l), de a gyümölcsök közül csak a grapefruit jelenik meg - hosszan kitart. Szikár, kicsit talán makrancos, karakteres bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-10-28

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balatonfüred-Csopak
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  920
 • Ár

  3200 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Homola Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A paloznaki Hajnóczy dűlőből szüretelt olaszrizling a Csopaki Kódex szabályozás szerint készült. Elegáns lekerekedett savak, komoly test, valamint gyümölcsösség jellemzi, a pincészet egyik csúcsbora.

Érlelési információk

18 hó 500 literes tölgyfahordóban. Palackozás időpontja: 2015.08.

Pinceidő

3-5 év

Homola Pincészet bemutatása

A Homola Pincészet 2009 óta készít borokat Paloznakon és környékén, összesen 11 hektáron termelünk szőlőt a régió legjelesebb dűlőiben. A pincészet borai Homola Szabolcs tulajdonos és Homonna Attila főborász közös alkotásának eredményei, akik igyekeznek a 100%-ot kihozni a balatoni területekből. Nagy hangsúlyt fektetnek a kísérletezésre és a tradicionális borkészítésre, ezt mutatják a Homola-sorozat hordós erjesztésű és érlelésű tételei. Az emellé kialakított 100% borcsalád a frissebb, könnyű, reduktív vonalat képviseli, igazi balatoni életérzést közvetítve.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!