A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Bártfai Furmint

Homoky Pincészet Bártfai Furmint 2012

Véleményünk szerint

A pohárba szagolva a magas fokú érettségre utaló jegyek a meghatározóak; a sárga húsú aszalt gyümölcsösség mellett olajos magvak, kenyérhéj és fűszerek érezhetőek. Kóstoláskor az illatban tapasztalt gyümölcsös aromatika visszafogottabbnak bizonyul, az oxidatív érlelésre utaló jegyeknek adva át a porondot. A test és az alkohol mértéke a közepest meghaladja, a savak igyekeznek lépést tartani.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-04-15

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    13.9 %
  • Palackmennyiség

    234
  • Ár

    2000 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% furmint

A pincészet borbemutatása

A tállyai Bártfai-dűlőből származó 2012-es furmint. A szőlőt október 5-én szüreteltük, kézzel, szigorú válogatás mellett. Zúzás-bogyózás után préseltük, és egy nap ülepítés után töltöttük hordóba, ahol spontán erjedt. A hordók másodtöltésű tölgyfahordók voltak. 2013. január 4-én lett lefejtve a seprőről, és ezután tartályba került, ahol hónapokon keresztül érlelődött. Június 2-án lett lepalackozva. Ezután még 3 hónapon át pihent a pincében, és szeptemberben került forgalomba.

Érlelési információk

Másodtöltésű hordókban érett. 2013. június 2-án palackozták.

Hol vásárolható meg

pincearon.hu, anywine.hu, Balla Géza & Válogatás Borszaküzlet és Borbár

Homoky Pincészet bemutatása

1886 óta foglalkozunk szőlőtermesztéssel és borászattal Tokaj-Hegyalján. Pincénk Tállya történelmi belvárosában található. Területeink tállyai dűlőkben helyezkednek el (Hetény, Kővágó, Görbe, Bártfai, Sas alja, Palota, Nyergesek, Pipiske, Nyírjes). Egy kisebb parcellánk van Mádon is (Suba-dűlő). A birtok összesen 8 ha termőterülettel és 2 ha parlaggal rendelkezik. Borkínálatunkban furmintból, hárslevelűből és sárgamuskotályból készülő borok találhatóak meg, valamint a tokaji borkülönlegességek is, mint a száraz, édes szamorodni és az aszú.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!