A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Lapis Furmint

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj Lapis Furmint 2009

Véleményünk szerint

Az őszibarack és a sárgadinnye húsához szende virágillat társul. Kóstoláskor már inkább úgy érezzük, sziklákat hordozunk a nyelvünkön, amelyek közé csak az érett savak és a krémes textúra tud beékelődni. Az alkoholérzet szintén a robusztusság érzését fokozza. Rendezett őserő, katartikus, mégis elegáns. Tálaljunk hozzá sárgabarackkal és almával töltött sertésszüzet, amelyet zsályával ízesítettünk!

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-08-23

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    14.0 %
  • Palackmennyiség

    2173
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100% furmint

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

400 literes tölgyfahordóban érett.

Hol vásárolható meg

Jelenleg nincs forgalomban, piacra kerülése után a Monarchiánál és Terroir Clubnál lesz megtalálható.

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj bemutatása

Pincészetemet azzal a céllal alapítottam 1996-ban, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek. A szakmai alapokat részben Budapesten, a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg. 1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal. Vállalkozásom első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságunk szőlőterületéről, pincénk hagyományos eszközeivel készítettem bort. A következő években Tokaj-Hegyalja különböző részein vásároltam szőlőterületeket. Tokajban a Szerelmi, Mádon a Veres, Rátkán a Közép-hegy és Bodrogkeresztúron a Kakas, valamint Lapis-dűlőkben. Jelenleg 5 település határában, 7 dűlőben, közel 7 hektáron gondozok szőlőskerteket. Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjesztem és érlelem boraimat. Lehetőségeimet kihasználva törekszem a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni. Boraimat három változatban készítem, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleményem szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok. A szőlők szélsőséges hozamkorlátozásával, a lehető legpontosabb érettség megértésével, a termőhelyek változatosságának és gazdagságának megmutatásával próbálom támogatni Tokajt, a világ bortérképére való visszakerülésében.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!