A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Culture Aszú 6 puttonyos

Holdvölgy Culture Aszú 6 puttonyos 2008

Véleményünk szerint

Halvány arany szín, ránézésre sűrű, lomhán mozog a pohárban. Gazdag, sűrű az illat is, amelyben az aszalt kajszi dominál. Mellette méz, szárított kamillavirág, vanília. Sűrű a korty is, mézédes (177 g cukor), a jelentős savtartalom (8,8 g) hősiesen tartja, enyhe cseres jellege szintén a korty frissességét, lendületét őrzi. Aromatikjában az asztl kajszi uralkodó jegyei mellett rengeteg szárított gyógynövény, kamillavirág, körömvirág, valamint teás jegyek fedezhetők fel benne. Hosszú

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-12-20

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  11,5 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  16.000 ft
 • Fajtaösszetétel

  70% furmint
  30% zéta

Holdvölgy borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

„Mély, Gazdag és Erőteljes - A tokaji kultúra megtestesülése.” Vanilíával és sok gyümölccsel indít illatában, majd megjelennek benne hűvösebb gyógynövényes jegyek, és gombás-kenyérhéjas tercier aromák is. Telt és sűrű, szájban komoly koncentrációt mutat, ízében az aszalt gyümölcsök (elsősorban sárgabarack), vanílliakrém és édes fűszeresség dominálnak. A lecsengésben döntően az utóbbi jut szóhoz. Nagy ígéret, egy kimondottan „aszús” évjáratból.

Pinceidő

2060

Holdvölgy bemutatása

A HOLDVÖLGY egy születésnapi ajándékból, félholdnyi szőlőparcellából született, a Dorgó teraszokon. A borvidékbe vetett hit és az itt dolgozó szakemberek iránti bizalom eredményeképp a birtok mára 25 hektárra nőtt, amelynek mind a 19 parcellája a mádi medencében, 7 különböző, történelmileg klasszifikált dűlőben fekszik. A kivételesség kulcsa minden parcella türelmes megismerése, a természeti egyensúlyokat kereső gondos szőlőtermesztés és a hagyományokra épülő, modern szellemiségű borkészítés. A HOLDVÖLGY állandó törekvése, hogy a borok az adott szőlőfajta és évjárat egyediségének tükrében a lehető legpontosabb lenyomatát adják a dűlőknek. A HOLDVÖLGY birtokközpont is a kivételesség jegyében született: a rendkívül modern vonalvezetésű borászati üzem belesimul a borvidék hagyományos összképébe és feltárja az alatta húzódó, többszáz éves, közel 2 km-es pincerendszert.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!